Με την Άντζυ Κάντζου και τη σβούρα στις χώρες των χρωμάτων!

 

Καλωσορίζουμε για αυτήν την εβδομάδα την Άντζυ Κάντζου και το βιβλίο της, “Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων” από τις εκδόσεις Mar Mar editions.

-Γεια σου Άντζυ και καλωσήρθες στη νέα μου στήλη, “Συνομιλώντας με συγγραφείς”! Πάμε για πέντε σύντομες ερωτήσεις για να σε γνωρίσουμε καλύτερα. Αν έπρεπε να πεις πέντε πράγματα, που σε περιγράφουν, τι θα έλεγες;

Αισιόδοξη, χαμογελαστή, δυναμική, φιλική, ειλικρινής…

-Πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με τη συγγραφή;

Δεν θυμάμαι ακριβώς… Λόγω της ιδιότητας μου, γράφω συνεχώς κείμενα για θεατρικά δρώμενα. Το παραμύθι μου, το είχα ξεκινήσει ως θεατρικό δρώμενο και αφού ταξίδεψε σε πολλά μέρη στην Ελλάδα και μάζεψα μπόλικες παιδικές ιδέες, ολοκληρώθηκε το 2021, όπου και εκδόθηκε.

-Πώς και κάτω από ποιες συνθήκες γράφεις;

Ωραία ερώτηση! Δεν έχω ιδιαίτερες συνθήκες, περιτριγυρίζεται η ιδέα καιρό στο μυαλό μου, πριν πιάσω το μολύβι…Αλλά προτιμώ να γράφω βράδυ. Νιώθω πιο συγκεντρωμένη.

-Γιατί πιστεύεις ότι οι άνθρωποι αγαπούν ένα καλό βιβλίο;

 Ένα καλό βιβλίο με ταξιδεύει σε έναν άλλο κόσμο. Το μυαλό μου, διαβάζοντας  πλάθει εικόνες μαγικές. Κι όλοι θέλουμε λίγη μαγεία στη ζωή μας…

 -Ποιος είναι ο επόμενος σου στόχος;

Να ταξιδέψει η σβούρα μου και να αγαπηθεί από όλα τα παιδιά!

Η σβούρα στις χώρες των χρωμάτων” της Άντζυ Κάντζου κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Mar Mar editions !
Κρατώντας στα χέρια μου το βιβλίο της εκπληκτικής φίλης μου Kantzou Angie ή αλλιώς Σβούρα Ναύπακτος μοιράζομαι μαζί της την χαρά της, διότι έτυχε να τη γνωρίσω από κοντά και να συνεργαστούμε! Η Άντζυ διοργανώνει εξαιρετικά δημιουργικά εργαστήρια για παιδιά με έμφαση στο messy play κι όχι μόνο! Κι αυτό της το βιβλίο είναι μία ζωντανή απόδειξη για το πόσο δημιουργικά δουλεύει μαζί με τα παιδιά.
Λίγα λόγια για το βιβλίο: Ο Κωνσταντής φτιάχνει ξύλινες σβούρες στο εργαστήριό του, ώσπου μια μέρα μια από τις σβούρες που κατασκεύασε, αρχίζει να στροβιλίζεται και να μιλάει. Μαζί, ο Κωνσταντής κι η σβούρα του, αποφασίζουν να κάνουν ένα μεγάλο ταξίδι στις χώρες των χρωμάτων για να διαλέξουν τι χρώμα θα βαφτεί.
Ένα βιβλίο για μικρά παιδιά μέσα από το οποίο μαθαίνουν τα χρώματα και ανακαλύπτουν ποια ζώα, φυτά ή πράγματα εκπροσωπούν το κάθε χρώμα! Κατάλληλο και για συζήτηση για τη διαπολιτισμική εκπαίδευση και τη διαφορετικότητα.
Τέλεια εικονογράφηση, διασκεδαστικό παραμύθι!
Εγώ δεν έχω παρά να ευχήθω στην Άντζυ να γίνει το όνειρό της πραγματικότητα!
Καλοτάξιδη η σβούρα σου!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *