Σε έναν κόσμο που η ελπίδα χάνεται σε εικόνες και σε κάμερες τηλεοπτικές και που μάταια προσπαθεί να ξεφύγει από την πραγματικότητα που τον φυλάκισαν , η αλήθεια κοστίζει ακριβά . Για όλους αυτούς που πούλησαν χωρίς να αγοράσουν τα όνειρα τους , που έδωσαν την αλήθεια τους για να τους επιστραφεί ψέμα ,για όλους αυτούς που σιώπησαν αντί να φωνάξουν . Για όλους αυτούς γράφεται το κείμενο αυτό.

Και αν έπαψες να ελπίζεις στο καλύτερο, και αν σταμάτησες χιλιοστά πριν τον δικό σου τερματισμό, μην σταματάς. Η ζωή φίλε μου έχει μάθει να χαρίζει ακόμα και στους χαμένους! Ναι, πέρασες δύσκολα, άνοιξες και έκλεισες σχεδόν αστραπιαία τον δικό σου κύκλο, όμως εκείνη είναι ακόμα εκεί και σε περιμένει! Είναι εκεί όταν μετράς σχεδόν ευλαβικά τις πληγές σου για να στις κλείσει με νέες εμπειρίες και νέους στόχους . Είναι εκεί όταν λυγίζεις μπροστά στα δύσκολα για να χαρίσει το δικό της χαμόγελο .Είναι εκεί όταν γυρίζεις την πλάτη σου και φεύγεις από ανθρώπους που μοιάζουν με επαγγελματίες κλόουν, που μετέτρεψαν τη ζωή τους σε ένα απέραντο τσίρκο. Εκείνη όμως δεν σε ξεγέλασε ποτέ , απλά σε παγίδευσε στιγμιαία για να σε μάθει ότι η τύχη και η ευτυχία είναι προϊόντα με ημερομηνία λήξης και η ανανέωση τους αργεί καμιά φορά .  . .

Γι’ αυτό μην το βάζεις κάτω! Όρθωσε ξανά το ανάστημα σου στο απροσδόκητο της ζωής και φώναξε πως ακόμα περιμένεις το καλύτερο. Στην πραγματικότητα ποτέ δεν έκανες πίσω, απλά λύγισες στην αποτυχία.  Αλλά τώρα είσαι πάλι εκεί ,για να χορέψεις στον δικό της ρυθμό ,για να παίξεις με τους δικούς της κανόνες σε μια παρτίδα με αμφίβολο φινάλε. Απλά, άκου το ρυθμό της προσεκτικά, ακολούθησε τα βήματα της, γίνε ο δικός της παρτενέρ σε ένα βαλς αθόρυβο αλλά ολότελα συναρπαστικό . . .

Υ.Γ.  Χόρεψε ,γύρω από όλα αυτά που κάποτε σε πλήγωσαν για να τα ξορκίσεις, χόρεψε γύρω από όλους αυτούς που πίστεψαν, ότι κάποτε σε νίκησαν εύκολα παραβιάζοντας απλά τους κανόνες του παιχνιδιού . Και να θυμάσαι, ότι η ζωή είναι πάντα κάπου εκεί και σε περιμένει.

Άλλωστε το βαλς χορεύεται πάντοτε με δύο .  .  .

 

Βάσω Αρμένη

Φιλόλογος

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *