Ελένη Γκόρα-Πρόσωπα της χρονιάς

 

Καινούρια στην πόλη.

Μαθαίνω την Πάτρα και τους ανθρώπους της. Ψάχνω, διαβάζω, μιλάω, συστήνομαι, επικοινωνώ, κοινωνικοποιούμαι, ψηφίζω . . .

Η εφημερίδα “ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ” διοργανώνει από το 2014 μία δράση, που ονομάζεται “Πρόσωπα της χρονιάς”. Στη δράση αυτή καλείται ο κόσμος να ψηφίσει ηλεκτρονικά για να αναδείξει τα πρόσωπα ή τις ομάδες που προτιμά. Μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας ανακοινώνονται τα αποτελέσματα σε μία σχετική εκδήλωση.

Με κριτήρια λοιπόν, το έργο, την πνευματική συμβολή τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, τη συνεισφορά στον τόπο, την ηλικία, την πρωτοβουλία, το δύσκολο δρόμο προς την επιτυχία και την προσφορά των ανθρώπων αυτών στην κοινωνία, ψήφισα αυτούς που θεώρησα άξιους, και ας μην ήξερα κανέναν τους προσωπικά.

Γιατί μία βράβευση, οποιαδήποτε κι αν είναι αυτή και απ’ όπου και αν προέρχεται, είναι μία ηθική δικαίωση, ένα δώρο για την αναγνώριση κάποιου ανθρώπου ή κάποιας ομάδας. Σε μία ιδιαίτερα δύσκολη εποχή ένα βραβείο δίνει πνοή και χαρίζει την ώθηση για να συνεχίσει κανείς αυτό που κάνει. Η υπομονή, η αγάπη, η αντοχή και το όραμα είναι σημαντικό να δικαιώνονται.

Παρευρέθηκα στην εκδήλωση για τα “Πρόσωπα της Χρονιάς 2016” που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2017 στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών και . . .

Συγκινήθηκα από τα δημόσια ευχαριστώ των παιδιών που σώθηκαν χάρη στην προχωρημένη ιατρική και νοσηλευτική βοήθεια της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Παιδιών. Μάλιστα, είναι η μοναδική εξειδικευμένη μονάδα για παιδιά σε ολόκληρη τη νοτιοδυτική Ελλάδα.

Χάρηκα για τη Λέσχη Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Πατρών για τις πρώτες θέσεις που κέρδισε σε διαγωνισμούς στην Εσθονία και στην Κωνσταντινούπολη.

Εντυπωσιάστηκα από την αγάπη για την καλλιτεχνική δημιουργία του γιατρού Κώστα Σπυρόπουλου και από το συνεκτικό και δραστήριο Σύλλογο Εστίασης και Αναψυχής του Νομού Αχαΐας για το θετικό αντίκτυπό τους στην οικονομία της περιοχής.

Θαύμασα τον Νίκο Γκουντάνη για τη συμμετοχή του στους Παραολυμπιακούς Αγώνες σε ηλικία 39 ετών και τα ρεκόρ που έκανε.

Αγάπησα τον υποστράτηγο της Πυροσβεστικής Νίκο Νικολακόπουλο, που ενώ έδινε μάχη για να μην αγγίξουν οι φλόγες τα σπίτια και το Νοσοκομείο, υπέστη εγκεφαλικό επεισόδιο από την πίεση και το τρομερό αίσθημα ευθύνης. “Εγώ έσωσα το Νοσοκομείο και το Νοσοκομείο έσωσε εμένα”, λόγια ενός ήρωα, καθώς παραλάμβανε το βραβείο με τη βοήθεια της γυναίκας του. Το σθένος, η δύναμη της ψυχής και το πάθος του για τη ζωή να του δίνουν κουράγιο και να βελτιώνεται η υγεία του μέρα με τη μέρα.

Και τέλος γνώρισα πολλούς ανθρώπους και αρκετές ομάδες που δούλεψαν για να φέρουν καλές ειδήσεις στην κοινωνία, στα γράμματα, στην κουλτούρα, στη διοίκηση, στον αθλητισμό καθώς και σε άλλους τομείς. Συγχαρητήρια σε όλους!

Κλείνοντας, εύχομαι το 2017 να είναι γεμάτο με ανθρώπους που θα χαρίζουν χαμόγελα και ελπίδα.

 

Ελένη Γκόρα

Πηγή: http://www.patrasevents.gr/article/264754-gia-ta-prosopa-tis-xronias

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *