Το “Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας” στο 2ο Φεστιβάλ Βιβλίου στην Κοζάνη


Κυριακή 19 Ιουνίου 2022 και ώρα 19:00

19:00-19:45 “Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας”: Παιχνίδια και ομαδικές δραστηριότητες από το βιβλίο μου “Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα.

Διάρκεια: 45 λεπτά

Ηλικίες: 7+άνω

 

Περιγραφή:

  • Βιωματική άσκηση γνωριμίας
  • “Το δικό σου εξώφυλλο”: Τα παιδιά ζωγραφίζουν ένα εξώφυλλο για το βιβλίο
  • “Τηλεφωνική συνομιλία”: Κατασκευή τηλεφώνου με ποτήρια μίας χρήσης και σπάγγο. Επιλέγεται ένα τυχαίο ζευγάρι παιδιών. Διαλέγουν δύο επαγγέλματα από “Δ” και πραγματοποιούν μία τηλεφωνική συνομιλία.
  • “Τα μπαλόνια που πιο ψηλά πετάνε”: Τα παιδιά χωρίζονται σε δύο ομάδες. Η μία ομάδα κρατάει μπαλόνια που πάνω τους έχουν γραμμένα το γράμμα -ε και, ενώ η άλλη το -αι. Στα παιδιά δίνεται ένας κανόνας για το πότε τα ρήματα γράφονται με -ε και πότε με -αι. Ακούνε λέξεις και η κάθε ομάδα σηκώνει το σωστό μπαλόνι.
  • “Να σου πω ένα παραμύθι”: Τα παιδιά βλέπουν εικόνες που αρχίζουν από το γράμμα -η και συνθέτουν προφορικά το δικό τους παραμύθι.
  • Βιωματική άσκηση κλεισίματος

 

Περίληψη βιβλίου:

Το «Μαθαίνω ορθογραφία παίζοντας» είναι μία σειρά ασκήσεων που ετοίμασα για να διδάξω στα παιδιά ορθογραφία.

Με το «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας» επιθυμώ να εμπνεύσω τους εκπαιδευτικούς να το χρησιμοποιήσουν στην τάξη τους, να το εντάξουν στις δημιουργικές δράσεις τους ή ακόμα και να υλοποιήσουν εκπαιδευτικά εργαστήρια που να βασίζονται πάνω σε αυτό το βιβλίο-οδηγό.

Πιστεύω, επίσης, ότι το «Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας» είναι ένα χρήσιμο βιβλίο για τους γονείς, τις γιαγιάδες, τους παππούδες, τις θείες και τους θείους, που θέλουν να περάσουν ευχάριστες και εποικοδομητικές ώρες με τα παιδιά τους.

Με την κατάκτηση βασικών κανόνων ορθογραφίας τα παιδιά αποκτούν μεγαλύτερη ευχέρεια στον λόγο. Ένας επιδέξιος ορθογράφος είναι και ένας δυνατός αναγνώστης και συγγραφέας. Δεν είναι το παν, αλλά είναι η αρχή!

Γιατί, λοιπόν, να μην κάνουμε την αρχή όσο πιο όμορφη γίνεται;

 

 

 

Ολόκληρο το πρόγραμμα του 2ου Φεστιβάλ Βιβλίου στην Κοζάνη εδώ: Έρχεται το 2ο Open Book Festival 17 – 20 Ιουνίου !

 

Διοργάνωση

Δήμος Κοζάνης

Αντιδημαρχία Τοπικής Ανάπτυξης και επιχειρηματικότητας

ΟΑΠΝ – Οργανισμός Αθλητισμού – Πολιτισμού & Νεολαίας Δήμου Κοζάνης

Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Λαϊκό Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *