Βίος & πολιτεία

“Είμαι συλλέκτης, μαζεύω το πιο σκληρό & άγριο πράγμα του κόσμου..Στιγμές..Έτσι & αλλιώς τα πράγματα θα κυλήσουν όπως θέλουν..Η ζωή ξέρει…”

Ο Σπύρος γεννήθηκε και μεγάλωσε στο μεγάλο χωριό της Αθήνας. Σωματικά πλέον ζει στη Λάρισα.Πνευματικά ή καρδιά του είναι στα ψηλώματα…Τα βράδια όταν κοιμάται παίζει με το αρμόνιό του παρέα με τον Μιλτιάδη Πασχαλίδη, κάνει δεύτερη φωνή στον Ian Gillan των Deep Purple, μεθάει και πίνει με όλους τους ρεμπέτες του ντουνιά, διορθώνει τα ακόρντα του Hendrix, πηγαίνει ακάλεστος σε γάμους του Κουστουρίτσα, σηκώνει το κύπελλο του πρωταθλητή για τη Liverpool μετά από 30 χρόνια μέσα στο γήπεδο της United, ανταλλάσσει απόψεις με τους Μπουκόφσκι Γούντυ Άλεν και Λιάνα Κανέλη, ψάχνει για πάντα τη χώρα του ποτέ, ή και την Ατλαντίδα για αλλαγή, είναι ο έβδομος Μonty Python, πολεμάει μαζί με τον Τσε στην επανάσταση γιατί πάντα η επανάσταση ξεκινάει από έναν αστό, και γράφει αιώνια πέντε βιβλία που κανένας κριτικός δεν τόλμησε να κακοχαρακτηρίσει αφού κανένας ποτέ δεν τα διάβασε. Βαθιά μέσα του υποψιάζεται πως το ”καληνύχτα μαλάκα ” ο Μάλαμας το έγραψε γι΄αυτόν.
Το πρωί όταν ξυπνάει η καταθλιψάρα του χτυπάει κόκκινο, αν και δεν βλέπει το χρώμα γιατί τα βλέπει όλα μαύρα ,θέλει μια κούπα με καφέ, δύο τσιγάρα και μία νότα να χαϊδεύει το αυτί του. Η καθημερινότητά του μαστίζεται από το άγχος της συντήρησης όμορφων κεκτημένων που δεν απέκτησε ποτέ μόνος του.

Δεν ξέρει τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει, και πώς να μη συμβαίνει αυτό αφού δεν ξέρει καν ότι μεγάλωσε. Γι’αυτό και ψάχνει διέξοδο τα βράδια, όταν η πόλη ησυχάζει(λέμε τώρα), πηγαίνοντας ταξίδια με το αμάξι του χαλώντας τα λεφτά που με κόπο δεν έβγαλε στις βενζίνες, ή μέσα από τη δημιουργία, τη μουσική, το γράψιμο, τον έρωτα, άντε και κάνα bowling στο τσακίρ κέφι.Μεγάλη του αγάπη είναι το ραδιόφωνο, το οποίο υπηρετεί χρόνια,με την ιδιότητα του ραδιο-φωνικού παραγωγού.Στις γυναίκες εκτός από σοβαροφάνεια πουλάει dj-λίκι, μουσικές ραδιοφωνικές εκπομπές,κουλτούρα και ότι άλλο πιάσει…Α ναι, ήταν και ερευνητής Βιολόγος στον “Δημόκριτο” και φοιτητής Ιατρικής στο “Δημοκρίτειο”, ενώ τώρα τελευταία θυμήθηκε από πού προέρχεται γονιδιακά και δουλεύει στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και διαμένει πλέον μόνιμα.. Κάποτε θα σώσει ή τον κόσμο, ή τον εαυτό του. Αν κι εσείς έχετε τον ίδιο ταραγμένο ύπνο, κάντε τον φίλο.
Καληνύχτα σας…

Σπύρος Κουλουμπής

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *