Μικρές ιστορίες στη Λιλιπούπολη

Χρησιμοποιώντας ως όχημα τέσσερις δραστηριότητες από τα βιβλία μου “Μικροί συγγραφείς, μεγάλες ιστορίες” και “Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας” εκδόσεις 24γράμματα γονείς, εκπαιδευτικοί και παιδιά συνεργάστηκαν και μέσα σε πολύ λίγα λεπτά δημιούργησαν αυτές τις μικρές ιστορίες.

 

 

1

Μια φορά κι έναν καιρό ζούσε η Μαργαρίτα σε ένα βουνό με χιόνι. Το καλοκαίρι όμως, δεν της άρεσε καθόλου! Και τι κρίμα έπρεπε να φύγει και να πάει σε ένα νησί μαζί με τη Ρία το κουνέλι. Το ταξίδι ήταν πολύ μεγάλο. Για να περάσει η ώρα η Μαργαρίτα έπαιζε μαζί με τη Ρία το κουνέλι, που ήταν πολύ παιχνιδιάρικο και ναζιάρικο. Καθώς λοιπόν, προσπαθούσε να φτάσει στο νησί συνάντησε έναν ηθοποιό, που άκουγε πολύ δυνατά μουσική από κάτι μεγάλα ηχεία. Ένας στίχος του τραγουδιού μιλούσε για το βουνό και τη Μαργαρίτα την έπιασε μια απελπισία. Μα ήταν πολύ αργά πια…Θα έπρεπε να μάθει να κολυμπάει στη θάλασσα και να κάνει ηλιοθεραπεία. Μάλιστα, θα έτρωγε και παγωτό με τη Ρία το κουνέλι και αυτό καθόλου δεν την πείραζε!

 

2

Μια φορά κι έναν καιρό ήταν ένα ηφαίστειο που έβγαζε φωτιά. Μια μέρα που ο ήλιος ζέσταινε το ηφαίστειο μέσα από σύννεφα καπνού εμφανίστηκε ένα τερατάκι. Ένας ηλεκτρολόγος που ήταν εκεί κοντά πήγε να δει τι γινόταν. Μέχρι να φτάσει και να ανέβει στο ηφαίστειο νύχτωσε. Στον ουρανό είχε πανσέληνο και πάνω στην πανσέληνο καθόταν ένας παλιάτσος. Ο ηλεκτρολόγος με τον παλιάτσο γνωρίστηκαν κι άρχισαν να λένε ο ένας στον άλλο παραμύθια μέχρι το ξημέρωμα. Όταν βγήκε ο ήλιος εμφανίστηκε και το τερατάκι. Έγιναν όλοι φίλοι και έκαναν σπίτι τους το ηφαίστειο.

 

3

Μια φορά κι έναν καιρό

σ΄ έναν τόπο μακρινό

ήταν ένα παιδάκι

σκέτο τερατάκι.

Έτρωγε παϊδάκι

κι είχε παγουράκι.

Τον δασότοπο

έκανε παιδότοπο.

Έχτισε και μια παράγκα

που τρεμόπαιζε η λάμπα.

Αν αυτό δεν είν’ Παράδεισος

τύφλα να ‘χει η άβυσσος.

 

 


Δραστηριότητες από τα βιβλία:

 

 

 

 

 

 

 

Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *