Πολύ καλησπέρα σε όλους! Κάποιοι ίσως με γνωρίζετε, κάποιοι ίσως όχι.

Ονομάζομαι Ευαγγέλια και είμαι 26 χρονών. Συμφωνα με όσα γίνονται τις τελευταίες ήμερες έχουμε άφθονο χρόνο να κάνουμε πράγματα τα οποία μας έλειψαν μέσα στο σπίτι.

Όπως το να διαβάσεις ένα βιβλίο, να ακούσεις μουσική, να κάνεις γυμναστική και το πιο βασικό; Έχεις άπειρο χρόνο με τον εαυτό σου! Οι περισσότεροι θα έρθουν αντιμέτωποι με τους φόβους τους και τη μοναξιά τους και θα αντιληφθούν πως δεν αντέχουν να είναι μόνοι, γιατί δεν έχουν τι να πουν στον ίδιο τους τον εαυτό!

Επειδή λοιπόν, εγώ έχω πάρα πολλά πράγματα να πω με τον εαυτό μου και πάντα μου άρεσε να γράφω, θα σας εκφράσω μια σκέψη μου. Παλιά μπορώ να πω. Για την ακρίβεια 20-11-2018. Δεν ξέρω κατά ποσό είναι μέσα στην επικαιρότητα, αλλά νομίζω το συμπέρασμα θα το καταλάβετε και είναι ίδιο για όλα τα πράγματα.

Είναι τρομακτικό να ανακαλύπτεις πως κάνεις λάθος σχετικά με κάτι. Δεν πρέπει όμως, να φοβόμαστε να αλλάξουμε γνώμη. Πρέπει να αποδεχόμαστε ότι τα πράγματα είναι διαφορετικά και πως πότε δεν θα είναι ίδια. Πρέπει να είμαστε πρόθυμοι να εγκαταλείψουμε αυτά που συνηθίσαμε να πιστεύουμε.

Το πιο δύσκολο είναι να αποδεχτούμε την πραγματικότητα και να απορρίψουμε αυτό που νομίζαμε. Βρισκόμαστε εκεί που ανήκουμε!

Η αλλαγή είναι ένα περίεργο πράγμα. Δεν μπορούν όλοι να την διαχειριστούν. Μπορεί να σε ξαφνιάσει.  Τα πράγματα δεν είναι όπως παλιά. Όλος ο κόσμος σου έχει μεταμορφωθεί. Αντιλαμβάνεσαι ότι το έδαφος κάτω από τα πόδια σου μετατοπίζεται.

Τα πράγματα είναι αβέβαια και δεν υπάρχει επιστροφή. Ο κόσμος γύρω σου τώρα είναι διαφορετικός, αγνώριστος και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα γι’ αυτό.

Έχεις κολλήσει στο μέλλον. Σε κοιτάει κατάματα και δεν είσαι σίγουρος ότι σ’ αρέσει αυτό που βλέπεις.

ΔΕΝ τα πάω καλά με τις αλλαγές!!!

(Αλλά) η αλλαγή είναι αναπόφευκτη, τίποτα δεν μένει ίδιο για πάντα ή για πολύ καιρό. Είτε προσαρμοζόμαστε στην αλλαγή είτε μένουμε πίσω.

Εγώ δεν θέλω να μείνω πίσω, αλλά κάποιες φόρες δεν μπορείς να κάνεις κάτι για να το αλλάξεις, απλά περιμένεις και ξέρεις ότι θα γίνει αύτη η αλλαγή! Έτσι νομίζω, τουλαχιστον!

Ο τίτλος που θα έβαζα σε αυτό θα ήταν: “Κάθε δυσκολία έχει έναν σκοπό!”

Ας βρει ο καθένας μας αυτόν τον σκοπό αυτές τις μέρες και ίσως βγούμε πιο άνθρωποι από αυτήν την καραντίνα.

 

 

 

Ευαγγελία Διάφα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *