Ο Χρήστος Τούβε κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει την πρώτη του συγγραφική δουλειά. Είναι κάτοχος πτυχίων Λογιστικής, Managment και Μεταπτυχιακού Διπλώματος MBA στην Διοίκηση Επιχειρήσεων. Έχει κάνει αυτό-έκδοση του βιβλίου του, το οποίο έχει αγκαλιαστεί από το αναγνωστικό κοινό και στην Ελλάδα κυκλοφορεί με τη Γ’ έκδοση στο εξώφυλλο, ενώ μέσω του Παγκόσμιου site Amazon κυκλοφορεί σε 63 χώρες του εξωτερικού.Την επίσημη σελίδα του στο Facebook ως Συγγραφέας την παρακολουθούν περισσότεροι από 21.000 άνθρωποι σε διάστημα σχεδόν δύο ετών, ενώ στις παρουσιάσεις που γίνονται ανά την Ελλάδα, έχει κάνει εντύπωση η διαφορετική και θεατρικού τύπου παρουσίαση.Το βιβλίο πραγματεύεται τη σχέση ενός παιδιού μ’ ένα παππού και δείχνει την γέννηση, εξέλιξη και ωρίμανση μίας σχέσης ζωής.Είναι ένα εγχειρίδιο ζωής μυθιστορηματικού τύπου με πολλά στοιχεία ψυχολογίας και είναι αφιερωμένο στην Τρίτη ηλικία, ενώ αυτό που κάνει ιδιαίτερη αίσθηση είναι το τέλος κάθε κεφαλαίου που υπάρχουν τα σημεία-κλειδιά, όπου ο αναγνώστης ταυτίζεται.Το βιβλίο επιμελήθηκε ο Γιάννης Γαβαλάς, ένας άνθρωπος που έχει συνεργαστεί με τον Γιάννη Ρίτσο και τον Νίκο Καββαδία. Περισσότερες πληροφορίες για το Συγγραφέα στην επίσημη σελίδα του στο Facebook – Xristos Touve και στο website www.xristostouve.gr.

 

Από καρδιάς Χρήστος Τούβε

 

1. Με πέντε προτάσεις πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου;

Θα χρησιμοποιήσω 5 λέξεις που με χαρακτηρίζουν. Συγγραφέας, τελειομανής, επίμονος, δημιουργικός και έντονος. Αν θέλεις να σου πω και τι με χαρακτηρίζει αρνητικά είναι η ξεροκεφαλιά μου, οι αντιδράσεις μου (που τις δουλεύω), εγωιστής αρκετές φορές, αλτρουιστής και ακτιβιστής (αυτές τις εποχές έχει περίεργη έννοια ο ακτιβισμός γιατί πολλές φορές γίνεται επί σκοπού)

2. Τι είναι αυτό που σε κάνει να χαμογελάς;

Το να κάθομαι σπίτι και να φτιάχνω τον αγαπημένο μου καφέ νιώθοντας ότι δημιουργώ.

3. Τι σου δίνει δύναμη;

Οι αγαπημένοι μου άνθρωποι. Οικογένεια, σχέση, φίλοι. Η ιστορία του καθενός μας ξεκινάει από το σπίτι του. Από το περιβάλλον του.

4.  Ποια είναι η άποψή σου για τη ζωή;

Η ζωή είναι κάτι μαγικό. Κάτι ιδιαίτερο και κάτι που μας προσφέρεται μόνο μία φορά. Το πως θα τη διαχειριστούμε είναι καθαρά θέμα οπτικής γωνίας, προσπάθειας, αντίληψης και τύχης.

 

Από καρδιάς Χρήστος Τούβε

5. Πώς αντιμετωπίζεις τις χαρές και πώς τις λύπες;

Με τον ίδιο τρόπο. Με ψυχραιμία. Για να τις κατανοήσω και τις βιώσω όπως τους αξίζει. Όταν έχεις τη χαρά, κοιμάται η λύπη και τούμπαλιν. Όλα είναι για εμάς τους ανθρώπους. Θετικά και αρνητικά. Καλά και άσχημα.

6. Ποια περιπέτεια θα ήθελες να ζήσεις και δεν έχεις ζήσει;

Να ζήσω την περιπέτεια όπου όλοι οι άνθρωποι θα έχουν νερό και φαγητό. Είναι μεγάλη περιπέτεια μάλλον για την κοινωνία που ζούμε να έχουν όλοι δικαιώματα.

7. Η συγγραφή είναι περιπέτεια;

Κάθε λέξη είναι περιπέτεια και κάθε βιβλίο είναι η καταγραφή της.

8. Πότε ξεκίνησες να γράφεις;

Από τότε που οι λέξεις ξεπηδούσαν στο μυαλό μου, όπως τα παιδιά που κάνουν τραμπολίνο. Σαν παιδί και εγώ πήρα μολύβι και χαρτί και άρχισα την προσπάθεια κατανόησης του δικού μου κόσμου.

 

Από καρδιάς Χρήστος Τούβε

 

9. Τι σημαίνει συγγραφή για σένα;

Συγγραφή σημαίνει έρωτας και πάθος σε μία σχέση που σου δημιουργεί ευτυχία και πόνο μαζί. Μαζί της ανατέλλεις και μαζί της δύεις.

10. Πώς αντιλαμβάνεσαι την έννοια της πρότασης “Θα τα καταφέρω” ;

Θα τα καταφέρω σημαίνει ότι άρχισα να κυνηγάω το αδύνατο και ψάχνω να βρω το αδύναμο σημείο του.

11. “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια” είναι το πρώτο σου μυθιστόρημα. Πώς προέκυψε η ιδέα και ποιο είναι το θέμα του βιβλίου;

Η αρχής της όλης ιδέας έγινε με αφορμή τη σχέση ζωής που είχα με τη γιαγιά μου, γι’ αυτό και είναι αφιερωμένο στην Τρίτη ηλικία. Ένας παππούς μαθαίνει σ’ ένα παιδί όλα της ζωής τα παράξενα παιχνίδια. Μία σχέση ζωής που ακμάζει, ωριμάζει και παρακμάζει όπως συμβαίνει στα πάντα γύρω μας.

12. Μέσα σε λίγο χρόνο έφτασε στην γ΄έκδοση και το αγκάλιασε πολύς κόσμος. Τι είναι αυτό που κάνει αυτό το βιβλίο τόσο αγαπητό στους αναγνώστες;

Η αλήθεια του. Η αισθαντική γραφή και το γεγονός ότι με πολύ απλό τρόπο λέει τα σπουδαία της ζωής.

 

Από καρδιάς Χρήστος Τούβε

13. Τι χρώμα έχουν οι παρουσιάσεις του βιβλίου σ΄ όλη την Ελλάδα;

Έχουν το χρώμα του ουράνιου τόξου. Στην αρχή χαμόγελα, μετά προβληματισμός, στο τελείωμα συγκίνηση και δάκρυα. Ένα ουράνιο τόξο που το κουβαλάς και χαίρεσαι που το βίωσες.

14. Αν έπρεπε να διαλέξεις ένα απόσπασμα του βιβλίου με μια φιλοσοφία ζωής που σε εκφράζει απόλυτα αυτήν την στιγμή ποιο θα ήταν;

“Δεν κρατάς τους ανθρώπους με χαλινάρια, ούτε με πληγές..Με πράξεις τους κρατάς…”

15. Πότε θα πραγματοποιηθεί η βιβλιοπαρουσίαση στην Πάτρα; Τι το διαφορετικό έχει να περιμένει το κοινό;

Σάββατο 13 Μαΐου και ώρα 20:00, στο Art Cafe Ηχότοπος (Αράτου 14Α). Η διαφορετικότητα χαρακτηρίζει τη δουλειά μου από την πρώτη μέρα που ξεκίνησα τη συγγραφική μου πορεία, οπότε αυτό που θα δει, είναι μία θεατρική παρουσίαση γεμάτη νόημα και ουσία. Το οπτικοακουστικό υλικό συνοδεύει καλύτερα τις λέξεις των ανθρώπων.

16. Τι θα ήθελες να ευχηθείς στους αναγνώστες, που θα επιλέξοουν το βιβλίο σου “Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια” , διαβάζοντάς το;

Θα τους ευχηθώ να ζήσουν ως παιδιά, ν’ αγαπηθούν ως ενήλικες και να ωριμάσουν ως σοφοί άνθρωποι. Αυτά είναι της ζωής τα παράξενα παιχνίδια.

 

Από καρδιάς Χρήστος Τούβε

 

Η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια. Άλλοτε είναι ευχάριστα, άλλοτε δυσάρεστα, αλλά σίγουρα όλα είναι απρόβλεπτα. Το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα παιχνίδια της ζωής, είναι στο χέρι μας. Γιατί η ζωή είναι καλή όταν εμπνέεται από αγάπη, καρδιά, ανθρωπιά και θάρρος. Τα μυστικά της ζωής θα τα βρείτε στο βιβλίο του Χρήστου Τούβε, Της ζωής τα παράξενα παιχνίδια, ενώ τον ίδιο τον συγγραφέα στις παρακάτω σελίδες:

Facebook: https://www.facebook.com/www.xristostouve.gr/?pnref=lhc

Ιστοσελίδα: http://www.xristostouve.gr/

 

Από καρδιάς Χρήστος Τούβε
Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *