Χριστούγεννα είναι…

 

“Τι θα κάνεις φέτος τα Χριστούγεννα;” είναι η ερώτηση που ακούω τις τελευταίες μέρες και ομολογώ ότι δεν έχω κανένα πλάνο, κανένα απολύτως σχέδιο. Απλά θα βγω να αγοράσω μερικά δώρα και θα τα μοιράσω στις αγαπημένες και τους αγαπημένους μου.

Κατά τα άλλα με βλέπω είτε με τις πιτζαμούλες είτε με τα καλά μου να τα πίνω. Μετά τα τριάντα άλλωστε, το αλκοόλ έχει εισχωρήσει στη ζωή μου και έχει την τιμητική του. Ναι, το γνωρίζω ότι ακούγεται κάπως, αλλά εδώ που τα λέμε και ποιος δεν πίνει; Το θέμα είναι πάντοτε η ποσότητα. Το λίγο φέρνει την ευθυμία και το πολύ τις παρενέργειες και τις εξαρτήσεις.

Με μέτρο λοιπόν, είμαι έτοιμη να κοιμηθώ μέχρι αργά, να βγω μέχρι όσο αντέξω και να στείλω μηνύματα για χρόνια πολλά και καλή χρονιά. Τίποτε το ιδιαίτερο δηλαδή, αλλά και αυτό δεν είναι και αυτονόητο. Και επειδή δεν ξέρω τι με περιμένει στη γωνία νομίζω ότι θα κοιτάξω να απολαύσω αυτές τις μέρες με ησυχία, που τόσο πολύ λατρεύω.

Σε όσες και όσους θα κάνετε κάτι το εξαιρετικό εύχομαι να περάσετε τέλεια και σε όσες και όσους θα κάνετε πάνω κάτω ό,τι θα κάνω κι εγώ θα είναι σαν να γιορτάζουμε “παρέα”.

 

 

 

Φιλιά,
Ελένη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *