13 /04/2020

Μεγάλη Δευτέρα

Τριακοστή τέταρτη μέρα στο σπίτι.
Ο κότσυφας ήρθε. Κάθισε στην κολώνα κι άρχισε να κελαηδάει. Θα κελαηδάει μέχρι να βρει την κοστυφίνα του. Μέχρι κάποια κοτσυφίνα να ανταποκριθεί στο κάλεσμά του.
Και νά που μετά από λίγο στο απέναντι δέντρο-σε μια καρυδιά που ακόμα δεν έχει βγάλει τα φύλλα της- ήρθε και κάθισε μια κοτσυφίνα. Στριφογύριζε το κεφάλι της έχοντας την ουρά της στραμμένη προς τον κότσυφα.
Σε ένα κλαδί πιο πάνω ήρθε και κάθισε και ένα σπουργίτι. Ύστερα από λίγο κι άλλο ένα. Κι άρχισαν να κελαηδούν κι αυτά. Μια γάτα σιαμ της γειτονιάς με κολοβή εκ γενετής ουρά βλέποντας τα σπουργίτια ανέβηκε στην κόκκινη στέγη. Περπάτησε στα κεραμίδια και όταν έφτασε στην άκρη, πήδηξε στον κορμό του δέντρου και άρχισε να τον σκαρφαλώνει. Τα νύχια της χρουτς χρουτς έκαναν στον φλοιό. Κι έτσι, πρώτα πέταξαν τα σπουργίτια και μετά η κοτσυφίνα.
Η γατά σιάμ κατέβηκε πάλι κάτω. Το βράδυ θα κυνηγήσει ποντίκια, μικρά και τρυφερά
Ο κότσυφας κελαηδάει ακόμα.

[την άνοιξη κάνουμε τα ντιλ, το καλοκαίρι περνάμε καλά]

 

Το κελάηδημα του κότσυφα

 

 

14 & 15/04/2020

Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη

Τριακοστή πέμπτη και τριακοστή έκτη μέρα στο σπίτι. Χιονίζει κι αυτή είναι η πιο ωραία φωλιά που είδα.

 

φωλιά καρακάξας

 

16/04/2020

Μεγάλη Πέμπτη

Τριακοστή έβδομη μέρα στο σπίτι. Οι μόνες πασχαλιές που συνάντησα είναι αυτές.

Πασχαλιές

 

17/04/2020

Μεγάλη Παρασκευή

Τριακοστή όγδοη μέρα στο σπίτι. Έχω κάνει καφέ και κάθομαι στο μπαλκόνι. Ακούω την πένθιμη καμπάνα και το αηδόνι. Το αηδόνι ποτέ δεν μπόρεσα να το δω, όσες φορές κι αν προσπάθησα. Ξέρει να κρύβεται καλά για να το ακούς και να μην το βλέπεις. Τα βράδια μόνο ανησυχώ μήπως ανέβει καμιά γάτα και το φάει.

 

 

 

18/04/2020

Μεγάλο Σάββατο

Τριακοστή ένατη μέρα στο σπίτι. Σήμερα είδα τα πρώτα μου χελιδόνια. Άτσαλα πετούσαν στον ουρανό κυνηγώντας έντομα να φάνε. Μια Άνοιξη σαν κι αυτή πώς τα κατάφεραν και ήρθαν!

Τριακοστό ένατο βράδυ στο σπίτι και μου ήρθε μια φλασιά. Κάποτε στο Δημοτικό είχα γράψει ένα Σκέφτομαι & Γράφω για “Το Red Bull δίνει φτερά”. Δεν είχα πάρει και πολύ καλό βαθμό απ΄ ό,τι θυμάμαι.

 

 

 

 

 

Ελένη Γκόρα

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *