Άνοιξη θα πει περισσότερη μέρα. Άνοιξη είναι και ο γαλάζιος ουρανός. Τα χελιδόνια που πετάνε και χτίζουν τις φωλιές τους. Άνοιξη θα πει ήλιος κι ηλιαχτίδες. Άνοιξη είναι και οι μέρες οι βροχερές, οι κρύες που λες πότε θα ‘ρθει η Άνοιξη; Άνοιξη λοιπόν, θα πει μέρες καλές και μέρες κακές.
Άνοιξη είναι όταν φτιάχνεις την ντουλάπα και ανυπομονείς να φορέσεις ένα πιο λεπτό ρούχο. Άνοιξη είναι το πρώτο παγωτό έξω στον δρόμο, ο πρώτος καφές στο μπαλκόνι, τα καινούρια λουλούδια στις γλάστρες, οι γεμάτες πλατείες, οι βόλτες, οι γνωστοί που συναντάς στον δρόμο.
Άνοιξη είναι ο έρωτας, τα φιλιά στους σκοτεινούς δρόμους, το σεξ στις πυλωτές και τα πεταμένα προφυλακτικά. Έτσι είναι η πρώτη Άνοιξη. Ανυπόμονη γεμάτη αγωνία και σκιρτήματα. Άνοιξη είναι κι η αφηρημάδα. Ο νους που τρέχει και θέλει να ξεφύγει και ένα χέρι που τον μαζεύει και τον βάζει στη θέση του.
Άνοιξη είναι τα μικρά ταξιδάκια. Αποδράσεις στη φύση, σ΄ άλλα μέρη. Άνοιξη είναι οι φωτογραφίες με τις ανθισμένες αμυγδαλιές και πασχαλιές. Άνοιξη είναι τα πράσινα φύλλα των δέντρων, τα κρινάκια. Άνοιξη είναι το περπάτημα και το φαγητό στην ταβέρνα με το άσπρο το τραπεζομάντιλο έξω στην αυλή και το γκαρσόν με τον μεγάλο δίσκο.
Άνοιξη είναι κι όταν αρχίζεις τις επαναλήψεις για τις εξετάσεις που έρχονται και συνήθως λες· λίγο έμεινε, έρχεται καλοκαίρι. Άνοιξη είναι όταν λες τα sos και τα υπογραμμίζεις με φωσφοριζέ μαρκαδόρο. Άνοιξη είναι κι αυτή. Η ξεχασμένη άσκηση, η ακύρωση, το τρέξιμο, η ύλη.
Άνοιξη είναι η ελπίδα, κι Άνοιξη είναι όταν πια όλα μοιάζουν κάπως καλύτερα.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *