Έκπληκτοι μείναμε σήμερα το πρωί, όταν πήγαμε για μπάνιο. Δεν προλάβαμε να κατεβούμε απ’ το αμάξι και είδαμε κόσμο πολύ συγκεντρωμένο στην παραλία. Καταστηματάρχες, άνθρωποι μεγάλης ηλικίας και νεαρά παιδιά συζητούσαν για κάτι φανερά προβληματισμένοι.

Πήγαμε και μείς κοντά τους. Και είδαμε τη θάλασσα και την ακτή να είναι γεμάτη από φρέσκες, φρεσκότατες, αλλά νεκρές σαρδέλες. Ανάμεσα τους επέπλεε και ένα μεγάλο ψάρι σαν χέλι, αλλά στο χοντρό του, που περισσότερο έμοιαζε με δράκο. Το βγάλαμε έξω και το θαυμάσαμε. Με σκούντηξε μια κοπέλα δίπλα μου και μου είπε: “Άντε να το δεις αυτό, όταν κολυμπάς!” Συμφώνησα. Μανούλα μου!

Έπειτα, τηλεφωνήσαμε στο λιμενικό για να ανεφέρουμε τι γίνεται στην περιοχή. Μας είπε ότι είτε τα έφερε ο Βοριάς είτε -και το πιο πιθανό είναι αυτό-ότι κάποιο γρι γρι δεν κατάφερε να τραβήξει το δίχτυ. Όπως και να ‘χει κρίμα στον ψαρά, που έχασε μια τόσο μεγάλη ψαριά…

Γιατί μετά από λίγο οι παρευρισκόμενοι πήραν σακούλες και λεκάνες κι άρχισαν να μαζεύουν τα ψάρια. Μάλιστα, ένας κύριος είπε “Ο Τσίπρας τα ‘στειλε για να φάμε!”, ενώ μια άλλη κυρία πρόσθεσε “Αυτό είναι το μάννα εξ ουρανού!”.

Σίγουρα, αυτήν την ώρα που μιλάμε, η παραλία θα έχει καθαριστεί, ενώ κάποιες οικογένειες θα έχουν σηκωθεί χαρούμενες απ΄ το μεσημεριανό τραπέζι, που τόσο ανέλπιστα τους χάρισε ένα άτυχο γρι γρι!

Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *