Μέρα Πρώτη: Έφυγα με ένα σακί πατάτες, έναν τενεκέ λάδι και δυο βάζα τουρσί. Μετά από λίγο φτάσαμε. Κουβαλήσαμε κυρίως κούτες και σακούλες, γιατί ο Προκόπης ήταν μόνος. Έβγαινε και πιο φθηνά. Πήγαμε για φαΐ και μετά ξεραθήκαμε στον ύπνο σ΄ ένα φουσκωτό στρώμα. Σεντόνι δε βρήκα.

Μέρα δεύτερη: Έπεσα στα τέσσερα και έτριψα με το σύρμα όλα τα πλακάκια. Έφαγα για μεσημέρι κι έκλεισα τα μάτια μου για λίγο. Τα άνοιξα μετά από δύο ώρες. Πήγα τουαλέτα στον αέρα. Το καπάκι ήταν από τους άλλους. Άνοιξα τις βαλίτσες και τακτοποίησα τα ρούχα. Πολλά από τα χειμωνιάτικα δε φοριούνται, μου είναι κάπως στενά. Έφαγα δυο γύρους. Θέλω να δω καμιά ταινία, αλλά είμαι πολύ κουρασμένη για να την παρακολουθήσω. Πάτησα δυο τρία λάικ στο fb και κοιμήθηκα στον καναπέ.

Μέρα Τρίτη: Όλο το πρωί έβαζα πλυντήρια, μου ξέφυγε ένα πράσινο και έβαψε το παντελόνι μου με τα κεράσια. Άκουσα κάτι για μαγειρική σόδα. Αφαιρεί το χρώμα που έχει ποτίσει. Για να δούμε! Μετά πέταξα πολλά σκουπίδια, άλλα στον πράσινο τον κάδο κι άλλα στον μπλε. Το μεσημέρι βγήκα στο Λύκειο της γειτονιάς και μοίρασα χαρτάκια στους μαθητές. Σ΄ αυτούς που σχόλασαν στο 6ωρο και σ΄ αυτούς που σχόλασαν στο 7ωρο. Μπορεί να μη με ρώτησε κανένα, αν είμαι εγώ αυτή που τα γράφει και αυτή που διδάσκει και μπορεί να μη με πήρε κανένα τηλέφωνο, όμως τα είχα κάνει ωραία. Όλα τα παιδιά τα διάβασαν ή τουλάχιστον έκαναν πως τα διάβασαν. Μόνο ένα το πέταξε κάτω μπροστά μου. Καλά έκανε, εγώ τους έλειπα μετά από τόσες ώρες! Τα υπόλοιπα πάντως ήταν διακριτικά. Τα έχωναν στις τσέπες ή στις τσάντες και ίσως τα πέταξαν πιο πέρα. Το απόγευμα βγήκα για ψώνια. Πήρα ένα καροτσάκι για τα λαχανικά κι ένα για τα σαμπουάν. Το βράδυ σιδέρωσα, όχι με πολύ επιτυχία. Με τα πουκάμισα δεν το ΄χω!

Μέρα Τέταρτη: Η πολυκατοικία ξυπνάει πολύ πρωί, οπότε με πήρε σβάρνα και μένα. Έκανα καφέ και έφαγα πρωινό. Μετά συνέχισα να τρίβω τα πλακάκια. Τελικά, δεν είχαν λεκέδες, απλά τους βγήκε η φλούδα. Αν τα βάψω με διορθωτικό, θα είναι εντάξει; Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Μετά βγήκα ξανά για ψώνια. Τίποτα για μένα κι αυτήν τη φορά. Μόνο καθαριστικά. Γύρισα, τα τακτοποίησα και πιο εξοπλισμένη από ποτέ ένιωσα η κυρά του σπιτιού. Γιατί η καλή νοικοκυρά είναι δούλα και κυρά. Κοινωνική ζωή μηδέν. Ίσως αργότερα.

Μέρα Πέμπτη: Θα βγω να ανακαλύψω την πόλη και κάποτε αυτή εμένα.

 

Ελένη Γκόρα

ελένη γκόρα-τεύχος 17

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *