Οι καλλιτεχνικοί πράκτορες που ήρθαν για να μείνουν!

Το όνομά τους είναι G & G, πράκτορες GG!

Ποιοι είναι και τι κάνουν, θα το μάθετε σήμερα στις Σελίδες Ημερολογίου.

Η Γεωργία Παρασκευοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα. Έφυγε από την πόλη της για να σπουδάσει στο Πολυτεχνείο της Ξάνθης Πολιτικός Μηχανικός. Διατηρεί τεχνικό γραφείο, όπου και ασκεί το επάγγελμά της. Μεγάλη της αγάπη ήταν πάντα η τέχνη. Αρθρογραφεί σε διάφορα μουσικά περιοδικά, είναι υπεύθυνη επικοινωνίας στην καλλιτεχνική ομάδα Think-act-be και μία από τους δημιουργούς της εταιρείας G & G Events Patras.

Ο Γιώργος Σταματόπουλος γεννήθηκε στον Καναδά. Γύρισε στην Ελλάδα και έκανε το Δημοτικό και το Γυμνάσιο. Μετά πήγε πάλι στον Καναδά, τελείωσε το Λύκειο και σπούδασε Διοίκηση Επιχειρήσεων. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, επέστρεψε στην Ελλάδα για να μείνει μόνιμα. Άνοιξε Φροντιστήριο Αγγλικών στην Αγυιά, το οποίο το έκλεισε πριν τέσσερα χρόνια. Συνεχίζει να διδάσκει Αγγλικά, ενώ παράλληλα δραστηριοποιείται στη δική του εταιρεία G & G Events. Είναι παντρεμένος και έχει δύο κόρες, τη Βικτωρία και την Ανδριάνα, τις οποίες και υπέρ-λατρεύει. Όνειρό του ήταν να γίνει συγγραφέας -δεν ευδοκίμησε, όπως λέει- αλλά πιστεύει ότι ποτέ δεν είναι αργά!

gg events

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

-Καλώς τους GG Events! Βασικά, τι σημαίνει αυτό το GG;

Γεωργία: Τα δύο G είναι τα αρχικά από τα ονόματά μας και το Εvents σημαίνει διοργανώσεις. Ηχητικά ακούγεται σαν τζι τζι.

Γιώργος: Δεν έχει πλάκα; Εγώ όταν το άκουσα ενθουσιάστηκα! Άσε που πολλοί μας ρωτάνε πού είναι αυτό το δεύτερο σημείο g;
-Πότε γεννήθηκε αυτή η ιδέα των G G;

Γεωργία: Η ιδέα των GG Events γεννήθηκε πριν τρία χρόνια. Για την ακρίβεια 2,5 κλειστά!

Γιώργος: Εμ, πώς να το κάνουμε; Είμαστε σχετικά νέοι, φρέσκοι και ωραίοι!
-Πώς ξεκινήσατε;

Γεωργία: Ξεκινήσαμε τη συνεργασία μας με ένα θέατρο. Εκεί ήταν η πρώτη μας επαφή με τα καλλιτεχνικά και δημιουργήσαμε μία εκδήλωση με τους “Τρεις Θεματοφύλακες”.

Γιώργος: Οι “Τρεις Θεματοφύλακες” ήταν ένα μουσικό project και συνδύαζε τρεις διαφορετικούς καλλιτέχνες, τον B. D. Foxmoor από τους Αctive Member, τον Βέβηλο από το συγκρότημα Βαβυλώνα και τον Stab.

 

Πράκτορες G&G

Και μετά από αυτό το μουσικό projectπώς συνεχίσατε; Τι κάνατε;

Γεωργία: Η συνεργασία μας αυτή κράτησε ένα τρίμηνο. Μετά αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε την εταιρεία μας την GG Εvents στην Πάτρα. Δεν έχουμε δικό μας χώρο, αλλά διοργανώνουμε διάφορες εκδηλώσεις και υποστηρίζουμε πολλούς καλλιτέχνες.

-Τι είδους εκδηλώσεις διοργανώνετε;

Γιώργος: Αναλαμβάνουμε τη διοργάνωση μουσικών, χορευτικών και θεατρικών παραστάσεων.

Γεωργία: Κάνουμε επίσης πάρτι και προβολές ταινιών!

Με ποιους χώρους συνεργάζεστε στην Πάτρα;

Γεωργία: Συνεργαζόμαστε με όλους τους χώρους της Πάτρας. Δεν έχουμε κάποιο ταμπού.

Γιώργος: Ενδεικτικά οι χώροι που συνεργαζόμαστε ή έχουμε συνεργαστεί στο παρελθόν, είναι το Ghetto Bar and live stage, το Ticket, η Ζαΐρα, η Γιάφκα, το Beetle και το Memphis RockBar. Μια πιο σταθερή συνεργασία έχουμε με το Θέατρο Γραμμές Τέχνης, όπου είναι υπεύθυνη η Νικολέττα Μπακοπούλου.

 

Πράκτορες G&G

-Πώς βλέπετε την κίνηση στην Πάτρα;

Γεωργία: Σίγουρα η κρίση έχει επηρεάσει την κίνηση. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι έχει επηρεαστεί το καλλιτεχνικό επίπεδο. Ίσα ίσα το καλλιτεχνικό επίπεδο συνεχώς αυξάνεται. Και αυτό συμβαίνει γιατί ο καθένας ψάχνει να βρει μια διέξοδο στα πολιτιστικά δρώμενα.

Γιώργος: Εμείς πάλι από την πλευρά μας κοιτάμε οι εκδηλώσεις μας να είναι προσιτές στον κόσμο. Έχουμε ειδικές τιμές για ανέργους, φοιτητές, άτομα άνω των 65 και σε ευάλωτες ομάδες γενικά.

-Τι έχετε παρουσιάσει και ποιους έχετε φέρει;

Γεωργία: Στις Γραμμές Τέχνης ανεβάζουμε διάφορες θεατρικές παραστάσεις όπως ήταν το Frozen της BryonyLavery σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Λάσκαρη,  το Ελεύθερο Ζευγάρι του DarioFo και Franca Rame σε ελεύθερη μετάφραση και διασκευή Γιώργη Κοντοπόδη και σκηνοθεσία Αλέξανδρου Λιακόπουλου, το The Dream of my Dream από το Χοροθέατρο Λυδία Λίθος της Φένιας Αποστόλου κ.α.  Επίσης, έχουμε κάνει και πολύ όμορφα lives με τους Universe217,  HypnoticNausea, OperaChaotique και τη φοιτητική μπάντα JustCause.

Γιώργος: Και στη Γιάφκα έχουμε κάνει απίθανα lives σε συνεργασία με τον υπεύθυνο Ιερώνυμο Γιακουμάτο, όπως: τον Πουλικάκο, τους Razzastarr, τους LastDrive… από όσους μπορώ να θυμηθώ τώρα. Ακόμα, στο Ghetto φέραμε τη Φωτεινή Βελεσιώτου, τα Μωρά της Φωτιάς, τον Μπάμπη Στόκα, τους Χειμερινούς Κολυμβητές, τον Ραψωδό Φιλόλογο, τον Μανώλη Φάμελλο.

Πράκτορες G&G

-Ποια είναι τα βήματα που ακολουθείτε για να διοργανώσετε μία εκδήλωση;

Γεωργία: Σε επικοινωνιακό επίπεδο αναλαμβάνουμε το promotionτης κάθε εκδήλωσης, την προώθηση των δελτίων τύπου στα Μ. Μ. Ε, ραδιοφωνικά σποτάκια, αφίσες, bannersκαι ανακοινώσεις στα socialmediafacebook, instagramκτλ.

Γιώργος: Σε τεχνικό επίπεδο αναλαμβάνουμε το στήσιμο της εκδήλωσης και τα τεχνικά μέρη μιας συναυλίας ήχο, stage, φωτισμό.

-Ποια είναι τα κριτήρια για να αναλάβετε την προώθηση κάποιου καλλιτέχνη ή κάποιας θεατρικής και χορευτικής εκδήλωσης;

Γεωργία: Κάθε συνεργασία που κάνουμε κοιτάμε να είναι ξεχωριστή. Επιλέγουμε καλλιτέχνες και εκδηλώσεις που αρέσουν σ΄ εμάς και κατά κύριο λόγο στον κόσμο.

Γιώργος: Μας νοιάζει να περνάει καλά ο κόσμος. Αυτό είναι το κριτήριό μας! Τι άλλο; Στις μουσικές μας επιλογές διαλέγουμε κυρίως καλλιτέχνες που εκπροσωπούν το rock, το έντεχνο και το hiphop.

-Ποιους καλλιτέχνες μανατζάρετε μέχρι τώρα που μιλάμε;

Γιώργος: Εκπροσωπούμε επικοινωνιακά τους DeadbeatEscapement με τους οποίους έχουμε γίνει φίλοι. Οι DeadbeatEscapementείναι μία πολύ καλή μπάντα με έναν εξαιρετικό postrockήχο. Είναι η καλύτερη ελληνική μπάντα σ΄ αυτόν τον ήχο. Μάλιστα. ήταν προτεινόμενη και στα Πρόσωπα της Χρονιάς 2016 από την εφημερίδα Πελοπόννησο. Πρόσφατα κυκλοφόρησαν και έναν καινούριο δίσκο το “PepretualBlink”, τον οποίο θα παρουσιάσουν τον Μάρτιο στην Πάτρα. Σκοπεύουν να ηχογραφήσουν και το κομμάτι του Νίκου Ξυλούρη ” Ήτανε μια φορά” με το δικό τους ξεχωριστό ήχο.

Γεωργία:  Οι υπόλοιποι που υποστηρίζουμε καλλιτεχνικά είναι ο Γιάννης Λιόλιος, του οποίου το στυλ είναι έντεχνο/ροκ θα έλεγα. Είναι αυτός που ξεκίνησε ανοίγοντας τη συναυλία του Μουζουράκη στο Royal στην Πάτρα. Απέσπασε πολλά θετικά σχόλια και έτσι έκανε μία δική του συναυλία στον ίδιο χώρο. Επίσης, συνεργαζόμαστε με τους OperaChaotique με το booking, το promotion τους στην Πάτρα καθώς και στις γύρω περιοχές.

 

Πράκτορες G&G

-Ποιο είναι στόχοι σας;

Γεωργία: Θέλουμε να προωθήσουμε τον πολιτισμό στην πόλη μας και να δημιουργήσουμε ένα καλλιτεχνικό κοινό, το οποίο θα νιώθει μία καλλιτεχνική πληρότητα στην Πάτρα και θα ψυχαγωγείται.

Γιώργος: Να περνάμε καλά! Έχουμε τη φιλοδοξία να βρούμε τον χρόνο και τη δύναμη στο μέλλον να κάνουμε περισσότερα πράματα.

-Τι θα θέλατε να πετύχετε και δεν το έχετε καταφέρει μέχρι σήμερα;

Γεωργία: Πιστεύω ότι δεν υπάρχουν αδύνατα πράματα, αλλά αδύναμοι άνθρωποι. Όσο προσπαθεί κανείς μπορεί να καταφέρει αυτό που ονειρεύεται.

Γιώργος: Να φέρουμε τον Eminem ή να σηκώσουμε απ΄ τον τάφο του τον JohnLennon.

Μέχρι εδώ που έχετε φτάσει, νιώθετε την ανάγκη να ευχαριστήσετε κάποιον;

Γεωργία: Θα ήθελα να ευχαριστήσω τη προσωπική μου φίλη και φωτογράφο Κατερίνα Κούτση Μαρούδα, η οποία φωτογραφίζει τις εκδηλώσεις μας.

Γιώργος: Εγώ θέλω να ευχαριστήσω την φωτογράφο Έλενα Μπονέλη και τον φίλο μου Γιάννη Κοψίνη που μας υποστηρίζει σε τεχνικά θέματα. Τέλος, και οι δυο μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον κόσμο, που έρχεται και παρακολουθεί τις παραστάσεις και τις εκδηλώσεις μας και φυσικά την εταιρεία patrasevents.gr για το αφιέρωμα και την προώθησή μας όλον αυτόν τον καιρό.

 

Πράκτορες G&G

Ήταν οι καλλιτεχνικοί πράκτορες G & G,  Γεωργία Παρασκευοπούλου και Γιώργος Σταματόπουλος. Γιατί μία από τις χρήσεις ενός ημερολογίου, είναι να φανερώνει πράματα και θάματα!

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί τους μπορείτε να τους βρείτε:

Στην επίσημη ιστοσελίδα τους http://ggeventspatras.gr/

Στο Facebook https://www.facebook.com/GG-Events-Patras-1633453740216528/?__mref=message_bubble

Στο mail [email protected]

 

Πηγή: http://www.patrasevents.gr/article/267402-praktores-gg#

 

2 thoughts on “Patras Events-Σελίδες Ημερολογίου, Πράκτορες G&G”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *