Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για μία εκπαιδεύτρια σκύλων

Μία από τις χρήσεις ενός ημερολογίου είναι να λύνει απορίες. Γι’ αυτό, αυτήν τη φορά φιλοξενώ στη σελίδα μου μία φίλη που κάνει ένα ξεχωριστό επάγγελμα. Το επάγγελμά της είναι να εκπαιδεύει και να καλλωπίζει σκυλιά! Σίγουρα πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε τι δουλειά είναι αυτή. Και επειδή στην περίπτωση μας η περιέργεια δε σκότωσε τη γάτα, αλλά γλίτωσε το φίλο σας και εσάς μαζί, μείνετε εδώ όσο χρειάζεται… Και όταν λέμε φίλο εννοούμε φυσικά, τον σκύλο σας! Κυρίες και κύριοι, μαζί μας είναι η Κατερίνα Καβουρίδου. Πάμε λοιπόν, να μάθουμε λίγα πράματα για την επαγγελματική της δραστηριότητα.

 

Επάγγελμα: Εκπαιδεύτρια Σκύλων

Η Κατερίνα Καβουρίδου γεννήθηκε στην Κοζάνη και έζησε τα πρώτα της χρόνια στην Αργεντινή. Σπούδασε Γεωπονία στο Α.Π.Θ. με κατεύθυνση τη ζωική παραγωγή. Ακολούθησαν μεταπτυχιακές σπουδές στη διατροφή πτηνών στη Βαρκελώνη. Τα σκυλιά ήταν πάντα η μεγάλη της αγάπη και όνειρό της ήταν να ασχοληθεί επαγγελματικά με αυτά. Παρακολούθησε σεμινάρια εκπαιδευτών σκύλων στη Θεσσαλονίκη καθώς και καλλωπισμού στη Βαρκελώνη. Σήμερα, είναι υπεύθυνη της Σχολής εκπαίδευσης σκύλων και του κομμωτηρίου σκύλων kozanidogs με έδρα την Κοζάνη τα τελευταία 7 χρόνια. Πήρε μέρος σε πολλούς διαγωνισμούς καλλωπισμού, σε εκθέσεις μορφολογίας και σε αγώνες agility κατακτώντας πολλές διακρίσεις.

Δουλειά της είναι: Να εκπαιδεύει σκυλιά και όχι μόνο! Μέσα από την διαδικασία της εκπαίδευσης μαθαίνει και ο ιδιοκτήτης πώς να εκπαιδεύει, να συμπεριφέρεται και να ψυχολογεί το σκύλο του!

Χαρακτηριστικά της είναι: η αποφασιστικότητα, η επιμονή, η υπομονή, η αυστηρότητα, η σταθερότητα και η αγάπη.
Γνωρίζει: τις μεθόδους με τις οποίες μαθαίνουν τα σκυλιά, καθώς και τη συμπεριφορά και την ψυχολογία τους.

Χαίρεται όταν: στο πρώτο ραντεβού σκύλου-ανθρώπου βλέπει δυο διαφορετικές προσωπικότητες που δεν επικοινωνούν και στο τελευταίο να είναι ένα αρμονικό ζευγάρι, που ξέρει καλά να συνεργάζεται!
Λυπάται πολύ όταν: ο ιδιοκτήτης είναι αρνητικός με καμία διάθεση επιμονής, υπομονής και σεβασμού, ενώ ο σκύλος του δείχνει καλή θέληση ως προς το να μάθει και να συνεργαστεί.

Ενθουσιάζεται όταν: βλέπει στα μάτια του σκύλου τη διάθεση για συνεργασία και την άψογη εκτέλεση των εντολών με μόνο κίνητρο την αγάπη για τον ιδιοκτήτη του.

Ο φόβος της είναι: ότι κάποιοι άνθρωποι δεν είναι άξιοι να αποκτήσουν ένα σκύλο, γιατί δυστυχώς θα τον κακοποιήσουν είτε σωματικά είτε ψυχικά και θα τον εγκαταλείψουν.

Μότο της είναι: Αφού δε μαθαίνω με τον τρόπο που με διδάσκεις, γιατί δε με διδάσκεις με τον τρόπο που μαθαίνω, έτσι όπως θα έλεγε ένας σκύλος.

Ακολουθεί βίντεο-Kozanidogs Thraki Agility Championship 2016

Έκτορας και Ναόμη – τα σκυλιά της Κατερίνας Καβουρίδου – σε αγώνες Αgility. Πραγματοποιήθηκαν στην Κομοτηνή στις 5 και 6 Νοεμβρίου 2016. Ο Έκτορας κατέκτησε την πρώτη θέση και τις δύο μέρες στην κατηγορία των μεσαίων, και η Ναόμη την πρώτη θέση στην κατηγορία των μεγαλόσωμων, μόνο όμως την πρώτη μέρα. Και οι δύο διαγωνίστηκαν στην κατηγορία Α0.

 

Αυτή ήταν η Εκπαιδεύτρια Σκύλων, Κατερίνα Καβουρίδου.

Μπορείτε να τη βρείτε στη διεύθυνση:

Κοζάνη, Ελευθερίου Βενιζέλου 70

Στο facebook στη σελίδα της:

http://Kozanidogs Grooming&Training https://www.facebook.com/pg/kozanidogs/about/?ref=page_internal

και στις ομάδες της:

http://Kozanidogs Positive Training & Grooming https://www.facebook.com/groups/126588964022137/

http://Kozanidogs Agility Club https://www.facebook.com/groups/135871830136121/

 

 

Ελένη Γκόρα

 

 

 

Πηγή: http://www.patrasevents.gr/article/263369-ekpaideuse-to-filo-sou

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *