Το Σάββατο, 21 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 10:00-12:00 το πρωί πραγματοποιήθηκε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Χαρίτου το Χριστουγεννιάτικο Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής “Γράμμα στον Άι-Βασίλη”. Μία από τις δημιουργικές δραστηριότητες που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν ήταν οι αιτήσεις των ξωτικών. Τα παιδιά έστειλαν αιτήσεις για να γίνουν χριστουγεννιάτικα ξωτικά και να βοηθήσουν τον Άι-Βασίλη στο εργαστήρι του. Διαβάστε τι έγραψαν και θαυμάστε πώς κατάφεραν να αναδείξουν τα ταλέντα και τις δεξιότητές τους μέσα από τον γραπτό λόγο!

 

 

 

«Δεράλη»

Όπως όλα τα ξωτικά του Άι-Βασίλη έχουν ένα ιδιαίτερο και περίεργο όνομα, έτσι και ‘γω ακούω στο όνομα Δεράλη. Ο Άι-Βασίλης θα ‘θελα να ξέρει για εμένα πως είμαι ευγενική και καλοσυνάτη και πως έχω και μπόλικη φαντασία. Θέλω πολύ να βοηθήσω τον Άι-Βασίλη! Είμαι καλή στο να τυλίγω τα δώρα. Το εργαστήρι του το φαντάζομαι να έχει παντού δώρα και γλειφιτζούρια. Κι όλα αυτά θα τα ετοιμάζουμε εμείς, τα ξωτικά. Θα είμαστε πάρα πολλά και θα κάνουμε πολύ καλή παρέα μεταξύ μας! Εμένα μου αρέσουν και τα παιχνίδια και τα γλυκά και τα μπισκότα. Θα έφτιαχνα πολλά πράγματα στο εργαστήρι του Άι-Βασίλη και θα τα μοίραζα σε όλον τον κόσμο!

Δήμητρα

 

 

 

«Μίκλας»

Εγώ είμαι ο Μίκλας. Άγιε Βασίλη, θέλω να ξέρεις για μένα ότι είμαι εννιά χρονών, ότι ασχολούμαι με δύο αθλήματα και ότι μου αρέσει πολύ να παίζω. Θέλω πολύ να σε βοηθήσω στο εργαστήρι σου, γιατί θέλω να χάσω κιλά! Το εργαστήρι σου το φαντάζομαι παραμυθένιο και γύρω γύρω να έχει πολλά δώρα. Σίγουρα θα έκανα παρέα με τα υπόλοιπα ξωτικά που θα ήταν εκεί. Τρελαίνομαι για γλυκά, αλλά και για μπισκότα. Στο εργαστήρι σου θα έφτιαχνα τα πάντα και θα τα χάριζα σε σένα.

Άγγελος

 

 

 

«Πρακ»

Αν ήμουνα ξωτικό θα ήθελα να με λένε Πρακ. Είμαι έξυπνη, έχω φαντασία και πηγαίνω χορό. Αυτά είναι τα τρία πράγματα που θα ήθελα να ξέρει για μένα ο Άι-Βασίλης. Στο εργαστήρι του, θα τύλιγα τα δώρα και θα έφερνα τα γράμματα από το ταχυδρομείο. Το εργαστήρι του Άι-Βασίλη το φαντάζομαι με παιχνίδια και με δώρα, τα οποία τα φτιάχνουν τα ξωτικά. Θα έκανα παρέα μαζί τους. Και εγώ ό,τι έφτιαχνα, θα το χάριζα στον Άι-Βασίλη. Α, ξέχασα να πω ότι μου αρέσουν τα παιχνίδια, τα γλυκά και τα μπισκότα!

Βασιλική

 

 

 

«Μπιμ μπομ μλούλα»

Αν ήμουν ξωτικό θα ήθελα να με λένε Μπιμ μπομ μλούλα ή Σουπερμπισκοτούλα ή Λουλούδι ή Σούσα Μαντά Σοτσικλολιλού. Ο Άι-Βασίλης θα ήθελα να ξέρει για εμένα ότι αγαπώ τα Χριστούγεννα, ότι μου αρέσουν όλα τα δώρα που μου φέρνει κάθε χρονιά και ότι είμαι καλή στο μπάσκετ. Θέλω να βοηθήσω τον Άι-Βασίλη στο εργαστήρι του για να μοιράσουμε μαζί τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου. Τα περισσότερα δώρα θα τα φτιάχνω εγώ και σίγουρα θα αρέσουν σε όλα τα παιδιά! Το εργαστήρι του Άι-Βασίλη το φαντάζομαι γιγάντιο και γεμάτο με ξωτικά που φτιάχνουν παιχνίδια. Φαντάζομαι ακόμη ότι όλα τα ξωτικά θα είναι καλά μαζί μου και θα με θέλουν για φίλη. Στο εργαστήρι θα έφτιαχνα χαριτωμένα παιχνίδια, μελομακάρονα, κουραμπιέδες κι διάφορα άλλα χριστουγεννιάτικα γλυκά, που θα άρεσαν σε όλους.

Μαρία Γ.

 

 

 

«Μαγικένια των δέντρων»

Είμαι η Μαγικένια των δέντρων. Κάνω μαγικά, είμαι χαμογελαστή κι έχω καλή καρδιά! Θέλω να βοηθήσω τον Άι-Βασίλη για να βλέπω τα δώρα, για να τα φτιάχνω και για να γνωρίσω κι άλλα ξωτικά. Τον Άι-Βασίλη τον φαντάζομαι κοντό και παχουλό. Στο εργαστήρι του θα φτιάχνω μελομακάρονα, βασιλόπιτα και κουραμπιέδες. Όλα θα τα έδινα στην αδερφή μου.

Αλεξάνδρα

 

 

 

«Ζάζου»

Αν ήμουνα ξωτικό των Χριστουγέννων θα ήθελα να είχα το όνομα Ζάζου. Ο Άι-Βασίλης ξέρει τι του έχω γράψει στο γράμμα που του έστειλα. Ξέρει και τι δώρα του έχω ζητήσει. Ο Άι-Βασίλης ξέρει τα πάντα κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Θα επιθυμούσα πολύ να βοηθήσω τον Άι-Βασίλη και θα μου άρεσε να ήμουνα ξωτικό, γιατί θα έφτιαχνα δώρα. Το εργαστήρι του Άι-Βασίλη το φαντάζομαι να έχει ωραία πράγματα και πολλά δώρα. Τον Άι-Βασίλη τον βοηθάνε πολλά ξωτικά. Εμένα μου αρέσουν τα μπισκότα, τα γλυκά και τα παιχνίδια. Εγώ θα έφτιαχνα τα παιχνίδια και θα τα χάριζα σε όλα τα παιδιά του κόσμου.

Αντώνης Ζ.

 

 

«Καρδουλένια»

Αν ήμουνα ξωτικό του Άι-Βασίλη θα ήθελα να με λένε Καρδουλένια ή Λουλουδένια ή Ρολογιάς. Ο Άι-Βασίλης θα ήθελα να ξέρει πως είμαι σίγουρη ότι αυτός φτιάχνει τα δώρα, πως έχει πολλά ξωτικά και πως πιστεύω σε αυτόν. Θα ήθελα να τον βοηθήσω στο εργαστήρι του για να μάθω και ‘γω να φτιάχνω παιχνίδια και για να μάθω να συνεργάζομαι με τα άλλα ξωτικά. Το εργαστήρι του το φαντάζομαι μεγάλο και καθαρό. Θα έκανα πολύ καλή παρέα με τα άλλα ξωτικά. Μου αρέσουν τα παιχνίδια, τα γλυκά και τα μπισκότα. Εγώ στο εργαστήρι του θα έφτιαχνα σοκολάτες και κούκλες και θα τις χάριζα σε όλον τον κόσμο!

Φωτεινή

 

 

 

«Καντάτσαν»

Είμαι το ξωτικό Καντάτσαν. Θα γίνω καλή στο πιάνο ή σε κάποιο άλλο μουσικό όργανο. Το αγαπημένο μου χρώμα είναι το άσπρο. Το εργαστήρι του Άι-Βασίλη το φαντάζομαι πολύ μεγάλο και με πολλά ξωτικά, με τα οποία θα γινόμουνα φίλη. Μου αρέσουν όλα, και τα παιχνίδια και τα γλυκά και τα μπιστκότα, αλλά εγώ εκεί θα έφτιαχνα παιχνίδια.

Μαρία

 

 

 

«Στίλκ»

Αν ήμουν ξωτικό θα ήθελα να με λένε Στίλκ. Ο Άι-Βασίλης θα ήθελα να ξέρει για μένα τρία πράγματα: το όνομά μου, ότι είμαι έξυπνη και ότι έχω φαντασία. Θα ήθελα να τον βοηθήσω στο εργαστήρι του, γιατί θέλω να τον βλέπω κάθε μέρα και γιατί θέλω να φτιάχνω δώρα για τα παιδιά. Με τα υπόλοιπα ξωτικά ναι, θα έκανα παρέα. Μου αρέσουν τα παιχνίδια, τα γλυκά και τα μπισκότα. Εγώ θα έφτιαχνα τα παιχνίδια για τα παιδιά.

Μαργαρίτα

 

 

 

«Μίντρα»

Το όνομά μου είναι Μίντρα. Είμαι έξυπνη, έχω φαντασία και το αγαπημένο μου χρώμα είναι το ροζ. Θέλω να βοηθήσω τον Άι-Βασίλη στο εργαστήρι του για να φτιάξουμε παιχνίδια. Το εργαστήρι του το φαντάζομαι χρωματιστό και άνετο. Ναι, θα έκανα παρέα με τα άλλα ξωτικά. Θα έφτιαχνα σοκολατάκια και θα τους τα κερνούσα. Και τον Άι-Βασίλη θα κερνούσα!

Χριστίνα

 

 

 

«Σροφογυριστούλα»

Αν ήμουνα ξωτικό θα ήθελα να με λένε Στοφογυριστούλα, Καπελάς, Παπουτσιάς. Ο Άι-Βασίλης θα ήθελα να ξέρει για εμένα πως είμαι πολύ ευγενική, καλοσυνάτη και αστεία. Θα ήθελα να τον βοηθήσω στο εργαστήρι του για να τον δω από κοντά, για να τυλίγω τα δώρα και για να διαλέγω τι δώρο θέλει το κάθε παιδί. Το εργαστήρι το φαντάζομαι πολύ στολισμένο, λίγο περίεργο και όμορφο. Θα έκανα παρέα με τα άλλα ξωτικά. Μου αρέσουν τα παιχνίδια, τα γλυκά και τα μπισκότα. Θα έφτιαχνα απ΄ όλα και θα τα έδινα στον Άι-Βασίλη.

Κυριακή

 

 

 

«Λουζίνα»

Το όνομά μου είναι Πηνελόπη, αλλά αν ήμουν ξωτικό το όνομά μου θα ήταν Λουζίνα. Ο Άι-Βασίλης θα ήθελα να ξέρει για εμένα ότι μου αρέσουν πολύ τα ταξίδια, ότι μπορώ να κάνω πολλά ακροβατικά και ότι μου αρέσει να διαβάζω βιβλία και να ακούω μουσική. Θα ήθελα να γίνω ξωτικό των Χριστουγέννων για να δω τον Άι-Βασίλη και το εργαστήρι του από κοντά. Το εργαστήρι του το φαντάζομαι τεράστιο και πολύ διακοσμημένο. Σίγουρα, θα έκανα παρέα με τα υπόλοιπα ξωτικά, γιατί θα ήμασταν μία ομάδα. Μου αρέσουν πολύ τα παιχνίδια, τα γλυκά και τα μπισκότα. Εγώ θα έφτιαχνα μπισκότα και παιχνίδια και θα τα έστελνα στα παιδιά που είναι φτωχά και δεν έχουν κάπου να μείνουν.

Πηνελόπη

 

 

 

«Μπίρι μπίρι»

Αν ήμουν ένα από τα ξωτικά του Άι-Βασίλη θα ήθελα να με λένε Μπίρι-Μπίρι. Ο Άι-Βασίλης θα ήθελα να ξέρει για μένα ότι έχω φαντασία, ότι μου αρέσει να κάνω χιούμορ και ότι μαθαίνω χορό. Θα ήθελα να βοηθήσω τον Άι-Βασίλη στο εργαστήρι του, γιατί θα έχει πολλή ζέστη και πολύ φαγητό. Το εργαστήρι του το φαντάζομαι τέλειο και τα ξωτικά του ωραία και αστεία. Και ναι, θα έκανα παρέα μαζί τους! Ό,τι θα φτιάχναμε, θα το χαρίζαμε στα φτωχά παιδάκια.

Γιώργος

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *