Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής
Το Parts Patras Arts διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής για ενήλικες. Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να γράψουμε τις δικές μας ιστορίες με αρχή, μέση και τέλος, να μελετήσουμε διάφορα λογοτεχνικά είδη, να διαβάσουμε, παραμύθια, ποιήματα, διηγήματα και αποσπάσματα από μυθιστορήματα και να δώσουμε απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: Τι είναι η έμπνευση και πότε έρχεται; Κι αν δεν έρθει, τι κάνουμε; Πώς ξεκινάμε μία ιστορία και πώς τη συνεχίζουμε; Οι ήρωες πού είναι; Τι κάνουν; Και άντε όλα αυτά . . .Έπειτα; Έπειτα έρχεται το τέλος. Κι αν δεν είναι καλό, μήπως σημαίνει ότι δεν ήρθε το τέλος; Αυτά και άλλα πολλά μυστικά θα μοιραστούμε για την τέχνη και την τεχνική της Δημιουργικής Γραφής μέσα από το παιχνίδι, το βίωμα και τη συλλογή στιγμών. 


Θεματικοί κύκλοι


1ος κύκλος Εργαστηρίου «Αλήθειες και ψέματα μόνο» (Οκτώβριος-Δεκέμβριος): Στον κύκλο αυτό θα μιλήσουμε για τον αυτοβιογραφικό λόγο και θα γράψουμε διηγήματα με ήρωες τους εαυτούς μας κρατώντας ή παραποιώντας πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις.
2ος κύκλος Εργαστηρίου «Ξεκόλλα πια» (Ιανουάριος-Μάρτιος): Στον κύκλο αυτό θα μελετήσουμε χιουμοριστικά κείμενα με σκοπό να έχουμε τα μάτια μας και τα αυτιά μας ανοιχτά για να δημιουργήσουμε το δικό μας θεματικό κολλάζ στη γραφή με ατάκες απ΄ τη δουλειά, το σπίτι, το γραφείο, τη σχολή και τις εξόδους.
3ος κύκλος Εργαστηρίου «Ιστορίες στο κρεβάτι» (Απρίλιος-Μάιος): Στον κύκλο αυτό θα εξετάσουμε τη ροζ λογοτεχνία και θα γράψουμε ποιήματα, παραμύθια, γράμματα, μηνύματα, ημερολόγια και εξομολογήσεις με θέμα την αγάπη, τον έρωτα, το πάθος και τις σχέσεις. 


* Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους όσους, εκπαιδευτικούς και μη,ασχολούνται ή θέλουν να ασχοληθούν με την τέχνη της γραφής.


Πληροφορίες
Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Parts Patras Arts
Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 31
Τηλ: 2610005252 (Parts Patras Arts)
email:[email protected]
Ώρες εγγραφών:Δευτέρα-Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00.
Έναρξη εργαστηρίου 17 Οκτωβρίου 2017 -Λήξη 29 Μαϊου 2018.
Ημέρα διεξαγωγής:Τρίτη ώρα: 20:00-22:00.
(οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τη χρονική διάρκεια παρακολούθησης που επιθυμούν)
Κόστος Συμμετοχής: 40 ευρώ/μήνα
Σύνολο ωρών εργαστηρίου:60 ώρες
Με το τέλος του εργαστηρίου θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.
Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Master of Arts) στη Δημιουργική Γραφή.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *