Παρουσίαση βιβλίου “Το βλέμμα του λύγκα” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου

 

Τετάρτη, 26 Απριλίου 2023 και ώρα 19:30

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου, η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου, το Βιβλιοχαρτοπωλείο “Πασχάλης” – Τεγόπουλος Παναγιώτης και οι εκδόσεις 24γράμματα σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου της Ελένης Χ. Γκόρα: “Το βλέμμα του λύγκα” την Τετάρτη, 26 Απριλίου και ώρα 19:30 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμυνταίου.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσουν:
η Μένια Ρώμα, Φιλόλογος
και ο Βαγγέλης Νάστος, Χημικός-Συγγραφέας

 

Αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει η Θεατρική Ομάδα της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών Αμυνταίου.

 

Περίληψη του βιβλίου:

Καλοκαίρι. Σε ένα ξενοδοχείο στη Φλώρινα μια οικογένεια γιορτάζει τα πρώτα γενέθλια του κοριτσιού της. Η γιαγιά του κοριτσιού, η Ουρανία θυμάται τη ζωή της.

Κόρη Μικρασιατών γεννημένη στον Βόλο, ερωτεύεται και παντρεύεται τον Αντώνη. Μετακομίζουν στη Λάρισα και τότε η Ουρανία βλέπει το αληθινό πρόσωπο του συζύγου της.

Ο Αντώνης -για κάποιους άλλους Τόνυ- συχνάζει σε καφενεία, οίκους ανοχής, σκυλάδικα και παράνομες λέσχες. Αποκτά ερωμένη, την Μπέτυ Μπένου.

Όταν η Ουρανία το ανακαλύπτει, αποφασίζει να έρθει αντιμέτωπη με τους φόβους της. Άθελά της μάρτυρας της τελευταίας σκηνής η νεαρή Λυδία με τις φίλες της, που βρίσκεται στο ίδιο ξενοδοχείο, αποφασίζει να αναμετρηθεί με το τυχαίο.

Μια ιστορία μυστηρίου που βουτάει στις ψυχές των γυναικών με διαφορετικούς προσανατολισμούς και κινείται στον άξονα του χρόνου· παρόν, παρελθόν, πάλι παρόν και μετά μέλλον. Μια ιστορία που την αρχή και το τέλος της τα γράφει η ίδια η ζωή.

 

 

 

Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *