Στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου 2019 και ώρα 16:00-17:30 το Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής “Μια ντουζίνα γκαντεμιές”. 

Θέμα του εργαστηρίου ήταν να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: γιατί πρέπει κανείς να αξιοποιεί τις προσωπικές του εμπειρίες, καταστάσεις και γεγονότα, ποια είναι η διαδικασία για να γράψει μία ιστορία και πώς μπορεί να πει μία καλή ιστορία;

Σκοπός του εργαστηρίου ήταν να δημιουργηθούν τεχνητές καταστάσεις, έτσι ώστε οι παρακολουθούντες να τις βιώσουν σαν να είναι αληθινές.

Στόχος του ήταν να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να συνδέσουν τις αρνητικές τους εμπειρίες με τη συγγραφή και να δουν πώς η διαδικασία της συγγραφής μετατρέπει μία αρνητικά φορτισμένη εμπειρία σε ένα απολαυστικό παραγόμενο κείμενο!

Η “Μια ντουζίνα γκαντεμιές” κατάφερε να προωθήσει τη δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση σε ένα τόσο σπουδαίο συγγραφικό ζήτημα, όπως είναι η δημιουργία μιας καλής ιστορίας!

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή: Λήδα Κοτσ., Βασιλική Σπ.,Γενοβέφα Κτ., Μαριαλένα Μπ., Ελένη Δελ., Σεβαστή Κωνστ., Αλίνα Τριαντ., Αθανασία Αντ., Αντιγόνη Σδρ., Μαρία Σφ., Σαββίνα Μαχ., και άλλους 5 παρακολουθούντες που ήθελαν να διατηρήσουν την ανωνυμία τους.

Εκπαιδεύτρια: Ελένη Γκόρα

Επιστημονική επίβλεψη εργαστήριου: Αλέξανδρος Ακριτόπουλος, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με έμφαση στην Παιδική Λογουτεχνία στο Π.Δ.Μ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *