Την Κυριακή 2 Απριλίου στο Θεατράκι της Μαρίνας

Το παραμύθι είναι το εισιτήριο για να μπει ένας μεγάλος στον κόσμο των μικρών. Έτσι λένε. Δεν είναι όμως μόνο αυτό.

Είναι ταυτόχρονα και ένας τρόπος για να συνειδητοποιήσει κανείς τα στερεότυπα, τις προκαταλήψεις, τις δεισιδαιμονίες, τις νοοτροπίες μιας κοινωνίας και κατά προέκταση ενός λαού.

Το παραμύθι, αποτελεί ένα συστατικό στοιχείο της λαογραφικής παράδοσης και του προφορικού λόγου που όμως επηρέασε βαθιά τον γραπτό λόγο, τον έντεχνο και την νεότερη λογοτεχνία.

Την Κυριακή στις 2 Απριλίου, την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, το παραμύθι θα έχει την δική του ξεχωριστή θέση, σε μία ημέρα αφιερωμένη στη φαντασία και στη μαγεία του κόσμου των παιδιών.

Η Ελένη Γκόρα (Φιλόλογος-Συγγραφέας Μ.Α. στη Δημιουργική Γραφή) και η Βάσια Κόντου μας καλούν, στο “Να σου πω ένα παραμύθι“, σε μία ξεχωριστή εκδήλωση, όπου εκεί θα διαβάσουμε το παραμύθι της επιλογής μας, γιορτάζοντας έτσι με τον δικό μας τρόπο την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Θεατράκι της Μαρίνας Πατρών, στις 12:00 και σίγουρα η τοποθεσία, με φόντο την θάλασσα του Πατραϊκού και το άρωμα της άνοιξης, θα παίξει τον δικό της ρόλο, δίνοντας μας την έμπνευση, για να μπούμε στην καρδιά του κάθε παραμυθιού.

Γιατί το κάθε παραμύθι είναι ένας ξεχωριστός κόσμος, όπως και το κάθε παιδί…

Υ.Γ. Πληροφορίες: 694 222 69 70 (Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας Μ.Α. στη Δημιουργική Γραφή) και 6976682106 (Βάσια Κόντου).

 

 
Πηγή Patras Events: https://www.patrasevents.gr/article/276151-patra-giortazoume-tin-pagkosmia-imera-pedikou-vivliou-me-paramithia

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *