Στη Δημόσια Ιστορική Βιβλιοθήκη Ζαγοράς υλοποίησα την Παρασκευή, 26 Απριλίου 2023 τρία Βιωματικά Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής για τα παιδιά της Α’, Β’, Γ’ και Ε’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς.
 
Στο πρώτο εργαστήριο με τα παιδιά της Α’ και Β’ τάξης γνωριστήκαμε, χορέψαμε, μιλήσαμε και φτιάξαμε ένα κολάζ με θέμα “Τι χρειάζεται ένας συγγραφέας”.
 
Στο δεύτερο εργαστήριο με τα παιδιά της Ε’ τάξης δημιουργήσαμε ομάδες, μάθαμε πώς γράφεται μια ιστορία, σχεδιάσαμε ήρωες και γράψαμε δύο ιστορίες με θέμα “Περιπέτεια στην Ζαγορά”.
 
Στο τρίτο εργαστήριο υπό τους ήχους της Άνοιξης του Βιβάλντι χρωματίσαμε το δικό μας δάσος και δώσαμε ένα τέλος στο παραμύθι “Η Αρκουδούλα Πατουσούλα”.
 
Όλες οι δραστηριότητες βασίστηκαν στο βιβλίο μου “Μικροί συγγραφείς, μεγάλες ιστορίες”, που κυκλοφορεί από τις είκοσι τέσσερα γράμματα εκδόσεις .
______
Ευχαριστώ πολύ για την πρόσκληση και τη φιλοξενία τη φίλη και συμφοιτήτρια Νίκη Χιώτη , τον Σύλλογο, τον Διευθυντή του Σχολείου και τις δασκάλες της κάθε τάξης για τη συνεργασία.
 
Πέρασα πολύ ωραία, έμεινα σε ένα πανέμορφο δωμάτιο με θέα τη θάλασσα ❤️ κυρία Μελίνα, σας ευχαριστώ, έφαγα πεντανόστιμα σαρμαδάκια στην κυρία Νίκη και ήπια τον πιο ωραίο ελληνικό στο καφενείο του Πολίτη.
 
Μα πιο πολύ ευχαριστώ τις μικρές φίλες και τους μικρούς φίλους για το κέφι και την όρεξη να συμμετέχουν με χαρά σε όλες τις δραστηριότητες! Άκουσα καταπληκτικές ιστορίες, και τελικά αντί να διδάξω εγώ…μου έκαναν μάθημα τα ίδια τα παιδιά.
 
Θα είναι μια από τις εμπειρίες που θα θυμάμαι για μια ζωή!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *