Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Το θέατρο Αct φιλοξενεί το Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής της Ελένης Γκόρα με θέμα: ” Μια ντουζίνα γκαντεμιές”.

Στο εργαστήρι αυτό θα συζητηθούν και θα διδαχθούν μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της γραφής. Πιο συγκεκριμένα, θα δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: τι είναι η δημιουργικότητα, γιατί πρέπει να αξιοποιείς τις εμπειρίες, τις καταστάσεις και τα γεγονότα, ποια είναι η διαδικασία για να γράψεις μία ιστορία, πότε μια ιστορία είναι καλή και πώς μπορείς να πεις μία καλή ιστορία κ.α. Παράλληλα, θα διδαχθεί η τεχνική της συγγραφής διηγήματος.

Πρίχτερ, ε πρίχτερ! *

Συστημένο και express. Στάλθηκε την Τρίτη. Ήταν να έρθει Τετάρτη άντε βαριά Πέμπτη. Περνάει η Τετάρτη τίποτε. Την Πέμπτη κάθε λίγο κατέβαινα στην είσοδο της πολυκατοικίας περιμένοντας τον ταχυδρόμο. Ήρθε το μεσημέρι. Λίγο μετά τις δύο. Βρήκα την ειδοποίηση στο κουτί. Χάρηκα! Έστω και Παρασκευή θα έπαιρνα το γράμμα μου. Έπρεπε να το αναζητήσω στο Κατάστημα 3. Ξημερώνει η Παρασκευή, παίρνω ταξί, φτάνω. Περιμένω στην ουρά, που έφτανε μέχρι έξω. Χωρίς χαρτάκι. Το Κατάστημα 3 δεν είχε μηχάνημα για χαρτάκι. Μετά από μια ώρα αναμονής φτάνει η σειρά μου.
-Καλημέρα! Μου ήρθε αυτή η ειδοποίηση χθες για να παραλάβω το γράμμα μου.
-Ναι, μισό λεπτό.
-Ευχαριστώ!
-Δεν μπορώ να βρω το γράμμα σας.
-Ψάξτε λίγο καλύτερα, κάπου εδώ θα είναι!
-Ψάχνω, αλλά δεν υπάρχει.
-Μα πώς; Η ειδοποίηση γράφει παραλαβή από το Κατάστημα 3.
-Δεν ξέρω, δεν είναι εδώ.
-Και πού είναι;
-Καλύτερα να πάτε στα κεντρικά να το παραλάβετε από εκεί.
Συστημένο και express. Στάλθηκε την Τρίτη. Ήταν να έρθει Τετάρτη άντε βαριά Πέμπτη. Παρασκευή και γω ακόμα το ψάχνω. Παίρνω ταξί, φτάνω στα κεντρικά. Περιμένω στην ουρά. Κόσμο πολύ δεν είχε. Με χαρτάκι. Μετά από ένα τέταρτο φτάνει η σειρά μου.
-Καλημέρα! Μου ήρθε αυτή η ειδοποίηση χθες για να παραλάβω το γράμμα μου από το Κατάστημα 3, αλλά δεν υπάρχει εκεί και μου είπαν να το αναζητήσω εδώ.
-Ναι, μισό λεπτό.
-Ευχαριστώ!
-Δεν μπορώ να βρω το γράμμα σας.
-Μα μου είπαν να το ψάξω εδώ.
-Στον υπολογιστή δε μου το εμφανίζει σε κανένα κατάστημα!
-Ε, τότε πού είναι; Στον αέρα;
-Σιγά, κυρία μου μην εκνευρίζεστε θα το βρούμε.
-Και πού είναι;
-Καλύτερα να πάτε στην αποθήκη.
Συστημένο και express. Στάλθηκε την Τρίτη. Ήταν να έρθει Τετάρτη άντε βαριά Πέμπτη. Παρασκευή και γω ακόμα το ψάχνω. Παίρνω τα πόδια μου, φτάνω στην αποθήκη. Ησυχία. Χτυπάω το κουδούνι και περιμένω. Χτυπάω το κουδούνι ξανά και περιμένω. Όχι, φόνο δεν θα κάνω, μόνο κανένα άκρο θα κόψω. Κάποιος πατάει το κουμπί και η πόρτα ανοίγει. Προχωράω στην αποθήκη. Ερημιά. Σε μια γωνιά παρατημένα ούζα, καφέδες και τσιγάρα. Προχωράω κι άλλο. Άδεια γραφεία και ράφια γεμάτα γράμματα. Λίγο πιο δίπλα σε ένα άλλο γραφείο μια κυρία εξυπηρετεί έναν κύριο. Μπαίνω φουριόζα.
-Ψάχνω ένα γράμμα. Πού είναι τελοσπάντων;
-Περιμένετε μισό λεπτό σας παρακαλώ; Έχω κόσμο.
Άντε να περιμένω και δω. Δουλειά δεν είχα και δουλειά βρήκα. Έχω οργώσει όλη την Πάτρα για να βρω ένα γράμμα που ήταν να έρθει Τετάρτη άντε βαριά Πέμπτη. Επείγον γράμμα και δεν ξέρω πού βρίσκεται.
-Παρακαλώ, σας ακούω. Είμαι η προϊσταμένη!
-Κοιτάξτε να δείτε έχω αυτήν την ειδοποίηση, η οποία γράφει λάθος διεύθυνση. Πήγα στο Κατάστημα 3 και δε το βρήκα. Έπειτα, πήγα στα Κεντρικά κι ούτε εκεί ήταν. Πού είναι πια; Είναι ένα γράμμα συστημένο και express και πολύ σημαντικό για μένα.
-Κάπου εδώ θα είναι . . . Α να το! Έχει έρθει από την Τετάρτη.
-Και μετά τι έγινε;
-Τι να σας πω κάποιο λάθος. Έχετε πάντως πολύ καλό ταχυδρόμο.
-Ταχυδρόμο καλό έχω, εσείς δεν ξέρω αν έχετε καλούς υπαλλήλους.
Υπέγραψα και έφυγα. ΕΛΤΑ τέρμα.”

* Διήγημα από το blog Σελίδες Ημερολογίου στη διαφημιστική εταιρεία Patras Events: Ελένη Γκόρα, Πρίχτερ, ε πρίχτερ! : http://www.patrasevents.gr/article/271909-prixter-e-prixter.

Γιατί όπως λέει και ο Murphy αν οτιδήποτε μπορεί να πάει στραβά, θα πάει!


Η Δημιουργική Γραφή είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κλάδος, μια ψυχαγωγική δραστηριότητα και ένα είδος ψυχοθεραπείας. Ασχολείται με την ανάπτυξη συγγραφικών τεχνικών και αναγνωστικών πρακτικών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ομάδας. Έχει σχέση με τη δημιουργία, ιδίως την εμπνευσμένη ή την πρωτότυπη.

Πληροφορίες
Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Θέατρο act
Διεύθυνση: Πάτρα, Σκάλες Γεροκωστοπούλου 65
Πληροφορίες: 694 222 69 70 (Ελένη Γκόρα)
Ημερομηνία: 15-03-2017
Κόστος Συμμετοχής: γενική είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους
Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Master of Arts) στη Δημιουργική Γραφή.

Πρόσκληση: https://www.facebook.com/events/1787732738214348/

+Θα δοθεί και ΒΕΒΑΙΩΣΗ παρακολούθησης

* Ελένη Γκόρα, Κοζάνη, Γκοβεδάρων 10, 3ος όροφος. Αν δεν γεννιόμουν σ΄ αυτό το διαμέρισμα κι αν δεν μου απαγόρευαν οι γονείς μου να βλέπω τηλεόραση, ίσως να μην γινόμουν Φιλόλογος. Το πρωί έγραφα στους τοίχους του σπιτιού και διάβαζα οτιδήποτε έπεφτε στο χέρι μου. Ήμουν τακτική πελάτισσα με πίστωση του βιβλιοπωλείου της οικοδομής. Το απόγευμα καθαρίζονταν οι τοίχοι, πληρώνονταν τα χρέη, έτρωγα μερικές παντοφλιές και άντε πάλι τα ίδια. Τα χρόνια πέρασαν. Μεγάλωσα, μετακομίσαμε, σπούδασα. Πριν πάρω το πτυχίο ζήλεψα έναν γνωστό άγνωστο αγαπημένο που έγραφε. Είπα να δοκιμάσω και ‘γω. Φοίτησα και στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής στην Φλώρινα. Από τότε παραδίδω σεμινάρια γραψίματος και σβησίματος. Έχω εκδόσει 4 ηλεκτρονικά βιβλία. διατηρώ προσωπική σελίδα στη διεύθυνση:https://elenigkora.gr/ , αρθρογραφώ στο Together και είμαι blogger στη Διαφημιστική Εταιρεία Patras Events: http://www.patrasevents.gr/news/132-selides-imerologiou

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *