Την είχε δει ανάμεσα στο πλήθος.
Την ξεχώρισε απ΄ όλες. Κάτι είχε το βλέμμα της. Λίγη χαρά και λίγη μελαγχολία, λίγη ξεγνοιασιά και λίγη σοβαρότητα, λίγη αθωότητα και λίγη φλόγα. Νά αυτό του άρεσε. Η αθωότητα και η φλόγα. Το μυστήριο στη γλώσσα του. Το λίγο από το ένα και το λίγο από το άλλο. Αυτό πού δεν ήξερε τι θα γευτεί πρώτο. Τα ανοιχτά βιβλία δεν του άρεσαν ποτέ. Του άρεσαν εκείνα που έπρεπε να διαβάσεις μερικές σελίδες μέχρι να καταλάβεις τι γίνεται και μετά η ανατροπή. Και ξανά μερικές σελίδες και ξανά ανατροπή. Αυτός ο τύπος γυναίκας του άρεσε. Το ζόρικο.Το χάδι κι η γρατσουνιά. Να προσπαθεί να το φτάσει κι όλο κάτι να γίνεται και να μην μπορεί. Βαριόταν από πάντα τα εύκολα. Έπαιρνε ό,τι ήθελε και όποτε το ήθελε. Τα βαριόταν, αλλά τον βόλευαν. Βολεύτηκε από νωρίς- έτσι έπρεπε. Το ΄ξερε όμως, πως ήταν ακόμα γοητευτικός. Ακόμα κι όταν έβγαινε με το καρότσι βόλτα. Το ΄ξερε ότι τον κοιτούσαν. Μα αυτός ήθελε εκείνα τα βλέμματα που τον αγνοούσαν, εκείνα που τον αφαιρούσαν απ΄ το οπτικό τους πεδίο ηθελημένα κι άθελα.
Την είχε δει ανάμεσα στο πλήθος.
Την ξεχώρισε απ΄ όλες. Αγαπημένο του μάθημα η γεωγραφία. Η γεωγραφία των τόπων, Του άρεσαν τα νέα μέρη, τα διαφορετικά. Σε κάθε νέο τόπο έβαζε και ένα “Κ”. Κατακτήθηκε. Τα σουβενίρ τα απέφευγε. Αυτά ήταν για τους ηλίθιους τουρίστες. Άσε που τα σουβενίρ, όσο προσεκτικός κι αν είσαι, κάποια στιγμή σπάει ο διάολος το ποδάρι του και . . .
Όχι, όχι για τίποτε δεν θα ριψοκινδύνευε τη ζωούλα του. Όλα ήταν τακτοποιημένα και συγυρισμένα κατά το δοκούν. Τα πάθη κι εντάσεις είναι γι΄ άλλους. Γι΄ αυτούς που θέλουν να ξεπερνούν τα όρια. Για τους λαθραίους της ζωής. Το αγαπημένο του μάθημα ήταν η γεωγραφία, η γεωγραφία των τόπων. Ήξερε από σύνορα. Έτσι έλεγε τουλάχιστον.
Την είχε δει ανάμεσα στο πλήθος.
Την ξεχώρισε απ΄ όλες. Ρώτησε, έμαθε, τη βρήκε.
Τον αποδέχτηκε.
Σίγουρος για το ταξίδι έβγαλε εισιτήριο μετ΄ επιστροφής.
Πρώτη του κουβέντα. Το βλέμμα της.Και μετά το συμπέρασμα. Ο χαρακτήρας της. Και κατευθείαν μετά μπήκε στο προκείμενο. Παντρεμένος με ενδιαφέροντα τα ταξίδια.
Κι ύστερα ήρθε το υστερόγραφο.
Δυστυχώς, κύριε, τα ενδιαφέροντά μας δε συμπίπτουν.
Διαγραφή, μπλοκάρισμα.

σε μια φίλη

Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *