Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

 

Το Parts Patras Arts διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με θέμα «Αλήθειες και ψέματα μόνο». Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να μιλήσουμε για τον αυτοβιογραφικό λόγο και να εξιστορήσουμε ένα μέρος ή μια στιγμή από τη ζωή μας, έτσι όπως εμείς θέλουμε.

Γιατί με τη συγγραφή έχουμε τη δύναμη να κρατάμε ή να παραποιούμε πρόσωπα, γεγονότα και καταστάσεις και να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα στον κόσμο που εμείς έχουμε φτιάξει.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε ενήλικες.

Αν έχεις λοιπόν, κάτι που θέλεις να βγάλεις από μέσα σου και να το δεις γραμμένο στο χαρτί σε περιμένουμε με μεγάλη χαρά! 

Μαμά, θέλω να γίνω συγγραφέας
«Η μαμά μου στεκόταν στη μέση της κουζίνας, που λουζόταν στο φως του Νοέμβρη.

Τρελάθηκες Έλεν, είπε. Φαινόταν σαν να είχε πανικοβληθεί, όταν το άκουσε. Αυτή τη συζήτηση την είχαμε κάνει τόσες φορές που ήξερα απ’ έξω τα λόγια της και τα λόγια μου, παπαγαλία.

Στεκόταν απέναντι μου, εκεί στην κουζίνα, με τα μανίκια της μπλούζας ανεβασμένα ως τον αγκώνα και τα χέρια στημένα σε μπουνιές στους γοφούς. Τι να σου πω, κάνε ό,τι θες, συνέχισε. Αγωνιζόταν να συγκρατήσει τα αλληλοσυγκρουόμενα συναισθήματά της: εκνευρισμός, φόβος, αγάπη, στοργή.

Άσε που κι αυτά τα λίγα που γράφεις είναι μέσα στο ψέμα, μέσα στη βλακεία. Έλα βρε μαμά, εγώ ποτέ δεν λέω ψέματα, ούτε βλακείες, της απάντησα.

Τόση ώρα έπινα τον καφέ μου και το διασκέδαζα. Έτσι κι αλλιώς μου αρέσει να την πειράζω. Ξέρει κατά βάθος πόσο τεμπέλα κόρη έχει.

“Άντε μάστο από εδώ, πολύ έκατσες. Βγες έξω”, σχεδόν με πρόσταξε.

Και το έμασα.»

Ελένη Γκόρα (2015), μαμά μου, e-book από τις ψηφιακές εκδόσεις 24grammata. Διαθέσιμο στο δικτυακό τόπο:https://elenigkora.gr/μαμά-μου/


Η Δημιουργική Γραφή είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κλάδος, μια ψυχαγωγική δραστηριότητα και ένα είδος ψυχοθεραπείας. Ασχολείται με την ανάπτυξη συγγραφικών τεχνικών και αναγνωστικών πρακτικών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ομάδας. Έχει σχέση με τη δημιουργία, ιδίως την εμπνευσμένη ή την πρωτότυπη.

 

 

 

Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Parts Patras Arts

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 31

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2610005252 (Parts Patras Arts)

Ημερομηνία: Σάββατο, 11 Νοεμβρίου 2017
Ώρα: 17:30-20:30

Κόστος Συμμετοχής: 20 ευρώ/15 ευρώ για ανέργους ,φοιτητές,όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα εργαστήρια-σεμινάρια στο Parts-Patras arts 

Πληροφορίες-Εγγραφές: Δευτέρα- Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00
Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Master of Arts) στη Δημιουργική Γραφή.
*Θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *