Πραγματοποιήσαμε ένα πολύ όμορφο ταξίδι πριν από περικά χρόνια με την οικογένειά μου, τη θεία μου και τον ξάδερφό μου.

Το πολυπόθητο αυτό ταξίδι ήταν στη Γαλλία και συγκεκριμένα στο Παρίσι. Όταν μου έλεγαν να κάνω μία ευχή μέσα μου πάντα ευχόμουν να έρθει η ημέρα για την πραγματοποίηση αυτού του ταξιδιού!

Μείναμε σχεδόν δέκα μέρες και πήγαμε σε πολλά μέρη, γνωστά αξιοθέατα και μη, μουσεία, εκκλησίες, μνημεία και περιοχές. Κάποια απ΄ αυτά ήταν το Μουσείο του Λούβρου με τα υπέροχα εκθέματα, η Όπερα του Παρισιού, η Παναγία των Παρισίων, η μοναχική Μονμάρτη με τη γραφική εκκλησία, τους υπάιθριους ζωγράφους και τη σοκολατένια κρέπα, οι Βερσαλλίες, το Μοντέρνο Παρίσι και φυσικά, η Ντίσνεϋλαντ.

Εκεί νιώθεις ξανά παιδί και αφήνεσαι στο παραμύθι. Νεράιδες, καρτούν και ήρωες σε περιμένουν για να σε ξεναγήσουν στο μαγικό της κόσμο. Θυμάμαι πολύ έντονα τις κούκλες που εκπροσωπούν κάθε θεματική χώρα του πάρκου και μάλιστα, τις θυμάμαι να χορεύουν στη χώρα της φαντασίας και να με παίρνουν και μένα μαζί τους.

Γενικότερα, η Ντίσνεϋ είναι χωρισμένη σε πέντε θεματικές χώρες τη: Main street, τη Fantasyland, Frontierland, την Adventureland και τη Discoveryland. Η μία είναι πιο ωραία από την άλλη.

Συγκεκριμένα, στη χώρα της “Περιπέτειεας” δεν θα ξεχάσω το τρενάκι του τρόμου κι εμένα μέσα του φοβισμένη να λέω: “Τώρα θα πέσουμε!”. Επίσης, στην ίδια χώρα θυμάμαι τους πειρατές και το υποβρύχιο. Ατμοσφαιρικό και απόκοσμο ήταν επίσης και το σκηνικό με τα φαντάσματα. Τι να πρωτοθυμηθώ; Τις φωτογραφίες, τα ατελείωτα ψώνια, τα γλυκά, τα καραμελωμένα ποπ κορν; Όλα ήταν υπέροχα!

Στο τέλος της ημέρας στην Ντίσνεϋ έγινε η παρέλαση όλων των αρμάτων και των ηρώων. Ήταν ένα θέαμα μοναδικό! Τα νοσταλγώ όλα αυτά με πολλή αγάπη.

Εντωμεταξύ, ήταν η πρώτη φορά που ταξίδεψα με αεροπλάνο. Οπότε, μου έμεινε χαραγμένη στη μνήμη μου η στιγμή της απογείωσης και της προσγείωσης. Θυμάμαι που ζητήσαμε μαζί με τον ξάδερφό μου να επισκεφθούμε το πιλοτήριο. Έτσι κι έγινε. Η θέα ήταν υπέροχη. Περνούσαμε ανάμεσα στα σύννεφα. Πόσο όμορφα ήταν και πόσο τρομαχτικά!

Αυτές ήταν κάποιες απ΄ τις πολλές αναμνήσεις από το ταξίδι των ονείρων μου και χαίρομαι πολύ που το έχω ζήσει.

Λοιπόν, πάμε γι΄άλλα!!!

 

 

 

 

Κωνσταντίνα Τσιακούμη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *