Τη Δευτέρα, 03 Απριλίου 2023 στον Πολιτιστικός & Λαογραφικός Σύλλογος Πρωτοχωρίου πραγματοποιήθηκε το Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής για παιδιά με θέμα: “Τα αυγά και τα πασχάλια”.
 
‍‍Στο εργαστήριο αυτό τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες. Η κάθε ομάδα σε μια κόλλα χαρτί ζωγράφισε πολύχρωμες ☔σταγόνες βροχής, κατέγραψε τα ονόματα των μελών της, βρήκε ένα όνομα που την εκπροσωπεί και τρία κοινά πράγματα που τη συνενώνουν.
 
Έπειτα, ένα ένα παιδί της κάθε ομάδας συστηνόταν σαν να είναι ο διπλανός του κάνοντας μια χαρακτηριστική κίνηση, που οι υπόλοιποι έπρεπε να μιμηθούν. Στο τέλος η κάθε ομάδα παρουσίασε τη ⛈️ζωγραφιά της.
 
Κι αφού έγιναν οι πρώτες συστάσεις ακολούθησε ένα παραδοσιακό παιχνίδι, “Το μαντίλι” για τη ψυχοσωματική ενεργοποίηση.
 
Μόλις ολοκληρώθηκαν αρκετοί γύροι του παιχνιδιού, τα ‍‍παιδιά συγκεντρώθηκαν γύρω από ένα χαρτί του μέτρου, όπου είχα ζωγραφίσει έναν λαγό, μερικά αυγά, λουλούδια και πεταλούδες.
 
️Τα παιδιά κλήθηκαν να χρωματίσουν τα σχέδια και στη συνέχεια να εμπνευστούν μία λύση για το πρόβλημα του Λάκι του πασχαλινού λαγού, ο οποίος κάθε χρόνο βάφει αυγά και τα μοιράζει στους φίλους του, όμως φέτος κάτι έγινε και έσπασαν όλα… Τι έκανε μετά; (Θα δείτε στις φωτογραφίες τις μοναδικές απαντήσεις❗).
 
Στη συνέχεια, τα παιδιά κάθισαν στα θρανία και στις καρέκλες και έγιναν πάλι δύο ομάδες. Η κάθε ομάδα τώρα έπρεπε να βρει❓ την αρχή και ⁉️τη συνέχεια μιας παροιμίας και να διαλέξει κάποια από αυτές με σκοπό τη ✏️συγγραφή μιας ιστορίας και το ανέβασμα μιας θεατρικής παράστασης.
 
Φυσικά και οι συνεργασίες ήταν πολύ επιτυχημένες, γιατί μέσα σε δέκα λεπτά παρουσιάστηκαν δύο μοναδικές θεατρικές παραστάσεις με τίτλους “Μπρος αρνί και πίσω δίαιτα” και “Τα αυγά και τα πασχάλια”.
 
Τα παιδιά έκλεισαν το εργαστήριο γράφοντας τις πασχαλινές ευχές τους.
________
*Για την πρόσκληση αυτή ευχαριστώ τον Πολιτιστικό & Λαογραφικό Σύλλογο Πρωτοχωρίου και ιδιαίτερα την Έφη Κατσόγιαννου Τριανταφύλλου
 
**Όλες οι δραστηριότητες του εργαστηρίου βασίζονται στο βιβλίο μου “Μικροί συγγραφείς, μεγάλες ιστορίες -52 δραστηριότητες Δημιουργικής Γραφής, μια για κάθε βδομάδα του χρόνου” που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα / Εκδoτικός Οίκος .
 
 
 
 
 
 
 
 
 
+14
 
 
Όλες οι αντιδράσεις:

Σέβη Κωνσταντινίδου, Βαΐτσα Παπανικολάου και 63 ακόμη

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *