“Να μένεις, αλλά να ξέρεις πότε να φεύγεις”: Όλα όσα συνέβησαν μία νύχτα κοντά στο Λαογραφικό Μουσείο

 

 

Αρχές Ιανουαρίου ήταν όταν το νέο μου e-book με τίτλο «το κοπρόσκυλο» κυκλοφόρησε ελεύθερα και δωρεάν στο διαδίκτυο από τις ψηφιακές εκδόσεις elenigkora.gr.

Το βιβλίο αυτό το ολοκλήρωσα μέσα στο σκληρό lockdown.

Αφορμή στάθηκε μία ιστορία που έστειλα για το 47ο τεύχος του Together, όταν ακόμα ήμασταν η πρώτη πόλη που είχε απαγορευτεί η κυκλοφορία. Νομίζω ότι άρεσε στις φίλες και τους φίλους μου και αποφάσισα να τη συνεχίσω.

Έτσι, όταν μέσα στη μέρα ήθελα να χαλαρώσω έγραφα από ένα κομμάτι και το κοινοποιούσα στο προφίλ μου στο Facebook.

Στην αρχή διαπίστωσα ότι υπήρχε ένα αναγνωστικό ενδιαφέρον. Στη συνέχεια όμως, έχω την εντύπωση ότι μπέρδεψα πολύ κόσμο! Η αλήθεια είναι ότι και εγώ δεν είχα ορίσει ένα πιστό ραντεβού. Για παράδειγμα, θα μπορούσα να ανακοινώσω ότι κάθε Δευτέρα ή Τετάρτη στις 11:30 το πρωί θα ανεβαίνει μια καινούρια ιστορία. Δεν το έκανα. Όχι, γιατί δεν το σκέφτηκα, αλλά γιατί δεν είμαι τόσο του προγράμματος. Ξέρω ότι μέσα στη βδομάδα όλο και κάτι θα γράψω, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν είναι και τόσο καλό. Μόνο όταν είμαι εντελώς σίγουρη το αφήνω να φύγει από μένα και να βγει στις οθόνες γνωστών και αγνώστων.

Χαίρομαι πάντως, όσοι έπιασαν το νήμα από την αρχή το κράτησαν μέχρι το τέλος. Εξάλλου, αυτή είναι η χαρά· να γράφω αυτά που θέλω να πω και να τα μοιράζομαι. Κι αυτή η μοιρασιά με κρατάει ζεστή.

«Το κοπρόσκυλο» λοιπόν, είναι μία νουβέλα που διαβάζεται όσο κρατάει ένας καφές.

 

Και αυτή είναι η περίληψή του:

Στην Κοζάνη έχει επιβληθεί σκληρό lockdown.

Μια κοπέλα μέσα στη νύχτα αποφασίζει να κάνει μία βόλτα.

Δεν προλαβαίνει να βγει από το σπίτι της και στη γειτονιά της κοντά στο Μουσείο γίνεται ένας φόνος.

Μπάτσοι, σκυλιά, περιθωριακοί τύποι, ήρωες παράφρονες, όλοι εμπλέκονται σε μια υπόθεση που αφορά μόνο τους εαυτούς τους.

 

Αν θέλετε να κατεβάσετε το βιβλίο, κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: το κοπρόσκυλο

 

 

 

Για το βιβλίο μου έγραψαν:

 

Ένα εκπληκτικό ανάγνωσμα με τόλμη εκφραστική, αιχμηρούς διαλόγους, αφοπλιστική γραφή που ανακαλεί στο λογοτεχνικό στοχασμό κορυφαία δείγματα της μικρής φόρμας! Συγχαρητήρια αγαπημένη μου και χαρισματική Ελένη! Το απόλαυσα όσο τίποτε δίκην επιφυλλίδας του πάλαι ποτέ καλού καιρού…

Θεοδώρα Γκουρτζιούμη

 

 

Δεν ξέρω αν μπορώ να το χαρακτηρίσω “ειρωνικό θρίλερ”, “θρίλερ με χιούμορ και ερωτισμό” ή “μυστήριο της εποχής της καραντίνας”, αλλά σας προτρέπω να το διαβάσετε, να τρομάξετε, να ανατριχιάσετε, να γελάσετε και να σκεφτείτε.

Κατερίνα Λάκκα

 

 

Σκοτεινή κι αλλόκοτη μετακίνηση 6. Vamos Helen!!!

Εύη Κατσίκα

 

Και διάβασαν η Σοφία Γκόρα και η Κατερίνα Χρυσάφη:

 

 

 

 

Και κάπου εδώ θα ήθελα να ευχαριστήσω και τον James Burton που συμμετείχε σε κάποιες από τις ιστορίες. Δυστυχώς, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω ποιος είναι.

Ας μου επιτρέψετε να έχω κι εγώ ένα μικρό μυστικό!

 

 

 

Τα λέμε,

Ελένη Γκόρα

 

 

 

 

Πηγή: Together

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *