💕Αυτή την εβδομάδα ήμουν φιλοξενούμενη στον Βρεφικό-νηπιακό σταθμό, Λιλιπούπολη Κοζανη εκεί όπου πήγαινα κι εγώ όταν ήμουν🤩 μικρή.
🧑‍🤝‍🧑Με τα παιδιά και τις δασκάλες τους δουλέψαμε τρία διαφορετικά✍️ Βιωματικά Εργαστήρια Δημιουργικής Γραφής.

🤖 Το πρώτο εργαστήριο είχε τίτλο “Το ρομπότ που ήθελε να γίνει άνθρωπος”. Στο εργαστήριο αυτό παρακολουθήσαμε ▶️ένα βίντεο για το τι είναι ένα 🤖 ρομπότ, ποιος το έχει 🧑‍🔧κάνει και τι μπορεί να κάνει. Στη συνέχεια φτιάξαμε ένα δικό μας ρομπότ χρησιμοποιώντας 📦ανακυκλώσιμα υλικά, παίξαμε με άλλα δύο μικρότερα ρομπότ, φορέσαμε👤 στολή ρομπότ και 🚶εκτελέσαμε οδηγίες, 🖍️χρωματίσαμε και γράψαμε το δικό μας παραμύθι με θέμα “Το ρομπότ που ήθελε να γίνει άνθρωπος”

📚Το δεύτερο εργαστήριο είχε τίτλο “Το μεγάλο ταξίδι ενός βιβλίου”. Στο εργαστήριο αυτό παρακολουθήσαμε ένα▶️ βίντεο για το πώς δημιουργείται ένα 📙βιβλίο και πώς φτάνει στα 👐χέρια μας και στη 🗄️βιβλιοθήκη μας. Στη συνέχεια παίξαμε ένα🎲 παιχνίδι ρόλων βασισμένο στο βίντεο , φτιάξαμε το δικό μας χαρτί από 🗞️εφημερίδες, κάναμε ένα ✂️κολάζ με το τι χρειάζεται ένας συγγραφέας, 📝βάλαμε τις υπογραφές μας και χρωματίσαμε και γράψαμε το δικό μας παραμύθι με τίτλο “Το μεγάλο ταξίδι ενός βιβλίου”.

🐷🐴🐕🐈🐄🐑Το τρίτο εργαστήριο είχε τίτλο “Ο κτηνίατρος επισκέπτεται τη φάρμα των ζώων”. Στο εργαστήριο αυτό παρακολουθήσαμε ένα ▶️βίντεο για το τι είναι μία φάρμα, ποια ζωάκια ζουν εκεί, τι δίνουν στον άνθρωπο, κι όταν 🧑‍⚕️αρρωσταίνουν ποιος έρχεται να τα εξετάσει. Στη συνέχεια, ακούσαμε τις 🍂❄️🌷🌊τέσσερις εποχές του Βιβάλντι και κάναμε ένα ✂️κολάζ με φύλλα, χιόνια, λουλούδια, νερά και ψάρια και κατασκευάσαμε τη δική μας φάρμα με ένα 📦κουτί από παπούτσια. 💃🕺Χορέψαμε και τραγουδήσαμε το τραγούδι του Σαββόπουλου “Όταν θα πάω κυρά μου στο παζάρι” και χρωματίσαμε και γράψαμε το δικό μας παραμύθι με τίτλο “Ο κτηνίατρος επισκέπτεται τα ζώα της φάρμας”.

😍Ευχαριστώ την παντοτινή μου δασκάλα, κυρία Ράνια Χατζημανώλη που για άλλη μια φορά μου εμπιστεύτηκε την οργάνωση των εργαστηρίων καθώς και όλες τις δασκάλες για την πολύτιμη βοήθειά τους. Χωρίς αυτές τίποτε από όλα αυτά δεν θα υλοποιούνταν.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *