Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας: Για τη διδασκαλία της νέας ελληνικής γλώσσας ως μητρικής – αλλά και ως δεύτερης ή/και ξένης.

 

 

Συνιστάται για τις πρώτες τάξεις του δημοτικού. ❤️

Strongly recommended! 🌹❤️

Ένα πολύ χρήσιμο και χρηστικό βιβλίο ήρθε στα χέρια μου και πολύ το χάρηκα γιατί αφορά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της διδασκαλίας της νέας ελληνικής γλώσσας ως μητρικής – αλλά και ως δεύτερης ή/και ξένης.

Η ορθογραφία, όπως ονομάζουμε την συμμόρφωσή μας με συγκεκριμένους, αυθαίρετους, κανόνες που διέπουν τη γραφή της γλώσσας μας σε μια ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρονική στιγμή είναι πονοκέφαλος για παιδιά,γονείς και εκπαιδευτικούς. Έτσι οποιαδήποτε δημιουργική, πρωτότυπη και ευφάνταστη πρόταση για την πιο ευχάριστη και αποτελεσματική της διδασκαλία αποτελεί θείο δώρο. Και το βιβλίο «Μαθαίνω ορθογραφία παίζοντας» είναι γεμάτο από τέτοιες όμορφες και δημιουργικές ιδέες, εύκολα εφαρμόσιμες από την μαμά, τον μπαμπά, τον παππού, τη γιαγιά…

Φυσικά, όταν αυτό το βιβλίο το έχει ετοιμάσει μια αγαπημένη φοιτήτρια, και δη από σσαπάν, τη Δυτική Μακεδονία, η Ελένη Γκόρα, τότε η αξία του γίνεται και συναισθηματική.

 

 

 

Πηνελόπη Καμπάκη Βουγιουκλή

 

 

 

 

Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας

Κοσμητόρισσα Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *