Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας: Ένα πολυαισθητηριακό βιβλίο

 

Θα μιλήσω για τη χρησιμότητα του εκπαιδευτικού αυτού βιβλίου. Είναι όπως λέει και ο τίτλος του Μαθαίνω Ορθογραφία παίζοντας, τι πιο διασκεδαστικό άλλωστε να παίζεις και να μαθαίνεις. Με αυτό το βιβλίο δραστηριοτήτων μπορούν να βοηθηθούν εκπαιδευτικοί, γονείς, παιδιά αλλά και όσοι θέλουν να περάσουν εποικοδομητικό χρόνο με το παιδί.

Ξεφυλλίζοντας το βιβλίο, βλέπουμε πολυαισθητηριακές δημιουργικές δραστηριότητες, ευχάριστες προς τον αναγνώστη. Υπάρχουν αρκετοί μαθητές με ή χωρίς μαθησιακές δυσκολίες που δυσκολεύονται στην ορθογραφία. Το βιβλίο αυτό είναι βοηθητικό σε όλα τα παιδιά, μπορούν με τρόπο ευχάριστο να μάθουν ορθογραφία και να κωδικοποιήσουν μέσα από το παιχνίδι τους γραμματικούς κανόνες. Μέσα από την παιγνιώδη εκμάθηση ενισχύεται και η αυτοπεποίθηση του μαθητή στο γραπτό λόγο.

Όπως προανέφερα είναι πολυαισθητηριακό γιατί συνδυάζει οπτικά, ακουστικά ερεθίσματα, κίνηση, δημιουργικότητα και δίνει την ευκαιρία στο μαθητή να έρθει σε επαφή με τη γραμματική, τη γραφή, την ορθογραφία και γενικότερα με το βιβλίο χωρίς να το φοβάται.

Ειδικά σε περιπτώσεις μαθητών που αντιμετωπίζουν μαθησιακές δυσκολίες, όπως δυσλεξία, δυσορθογραφία, αλλά και παιδιά στο φάσμα του αυτισμού, το βιβλίο με την ποικιλία των δραστηριοτήτων του είναι ένας χρήσιμος βοηθός. Θα σταθώ στη διάκριση και κατανόηση ομόηχων λέξεων (φίλος φύλλο φύλο, πιάνω– πιάνο) έχει δραστηριότητα το βιβλίο, όπως και για την κατανόηση της χρονικής ακολουθίας παρελθόν παρόν μέλλον που σε ειδικές περιπτώσεις είναι βασικός κρίκος αλυσίδας σε γραπτό και προφορικό λόγο, για την ορθογραφία των ρημάτων στους χρόνους.

Είναι ένα χρήσιμο βιβλίο εργαλείο με έξυπνες, χαρούμενες τεχνικές εκμάθησης ορθογραφίας. Είναι δημιουργικό με τις δραστηριότητες που έχει κι επίσης κάνει και τον αναγνώστη να εμπνευστεί και άλλα παιχνίδια εξάσκησης της ορθογραφίας. Ελάτε σε επαφή με το βιβλίο δείτε το και θα καταλάβετε. Ευχαριστούμε Ελένη για την ιδέα σου, τον κόπο σου και με όχημα την τέχνη της γραφής σου για την υλοποίησή του.

 

 

 

Δέσποινα Κουλέτσου

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *