Εκπαιδευτικά φυλλάδια, δραστηριότητες και παιχνίδια με θέμα τις Απόκριες

 

Στη δημοσίευσή μου αυτή θα βρείτε μερικές ιδέες για τις Αποκριές, οι οποίες βοηθούν την ανάπτυξη της δημιουργικής σκέψης!

 

 

1. Κόμικ: Αποκριές στο σπίτι

 

2. Ένας τίτλος για αυτήν την εικόνα

 

3. Αφήγηση ιστορίας

 

 

4. Μάκες, πολλές μάσκες!

 

 

5. Σκελετός για τη συγγραφή μιας αποκριάτικης ιστορίας

 

 

 

 

6. Θεατρικό παιχνίδι: Τα κλειδιά του κάστρου

Τα κλειδιά του κάστρου”. Οδηγίες: Ένα παιδί γίνεται ο κλειδοκράτορας του κάστρου και τα υπόλοιπα παιδιά ιππότες, πριγκίπισσες, δράκοι, νεράιδες και ξωτικά. Το παιδί που είναι κλειδοκράτορας κάθεται σε μία καρέκλα και κάνει πως κοιμάται. Τα κλειδιά είναι κάτω από την καρέκλα. Τα υπόλοιπα παιδιά προσπαθούν να πάρουν τα κλειδιά. Όταν ο κλειδοκράτορας ακούσει κάποιον θόρυβο δείχνει έχοντας πάντα τα μάτια του κλειστά από πού έρχεται ο θόρυβος. Για να δούμε ποιος θα καταφέρει να πάρει τα κλειδιά; Ή μήπως ο κλειδοκράτορας θα τους φυλακίσει όλους στο μπουντρούμι; Το παιχνίδι παίζεται και με άλλους ρόλους όπως κλέφτες κι αστυνόμοι! Καλή διασκέδαση!

 

 

7. Αποκριάτικο παιχνίδι: Παιχνίδι με τις μάσκες

“Παιχνίδι με τις μάσκες” Οδηγίες: Βρείτε ή φτιάξτε διάφορες μάσκες. Όταν τις φοράτε θα υποδύεστε έναν χαρακτήρα, κάποιον δηλαδή, που δεν είστε εσείς στην πραγματικότητα. Η κάθε μάσκα που θα φοράτε θα έχει μία μαγική ιδιότητα. Για παράδειγμα η μία μάσκα θα σας βοηθάει να πετάτε, η άλλη να βλέπετε και να ακούτε μέσα από τους τοίχους, η άλλη να σας κάνει αόρατους η άλλη να σας μεταμορφώνει σε ό,τι θέλετε και η άλλη να σας δίνει μία μαγική δύναμη που θα την χρειάζεστε εκείνη την στιγμή. Συμφωνήστε από πριν ποια ιδιότητα θα έχει η κάθε μάσκα. Έπειτα διαλέξτε ποια θα φορέσετε και ξεκινήστε το παιχνίδι. Καλή διασκέδαση!

 

 

 

 

 

Ελένη Γκόρα

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *