Διδακτική πρόταση

Τίτλος: Διαπολιτισμικότητα

Θέμα: Δημιουργική Γραφή

Ηλικία: 5-6 ετών (νήπια)

Διάρκεια δραστηριότητας: 45 λεπτά/ ημέρα (3 ημέρες)

 

Σύντομη περιγραφή

Περιεχόμενο: Τα παιδιά μαθαίνουν κι εξερευνούν τον κόσμο.

 

Αναλυτική περιγραφή

1η μέρα: Ο εκπαιδευτικός δίνει στα παιδιά μια υδρόγειο σφαίρα καλύπτοντας τα μάτια τους με ένα μαντίλι. Τους λέει να στριφογυρίσουν τη σφαίρα και να δείξουν με το δάχτυλό τους τυχαία μια χώρα. Έπειτα, ο εκπαιδευτικός δείχνει στα παιδιά με τη βοήθεια των Τ.Π.Ε. διάφορες εικόνες κι ήχους από τις χώρες που διάλεξαν. Με αυτόν τον τρόπο τα παιδιά έρχονται σε επαφή με διαφορετικές κολτούρες και πολιτισμούς.

2η μέρα: Ύστερα τα παιδιά χωρίζονται σε ομάδες και ζωγραφίζουν ό,τι τους αποτυπώθηκε στη σκέψη τους σχετικά με τους πολιτισμούς που ήρθαν σε επαφή. Ύστερα, ο εκπαιδευτικός ζητάει από τα παιδιά να οποθετήσουν σε μία σειρά τις ζωγραφιές τους. Αφού, τις τοποθετήσουν σε μία σειρά, ο εκπαιδευτικός κρατάει τις ζωγραφιές για να τις χρησιμοποιήσει την επόμενη μέρα.

3η μέρα: Ο εκπαιδευτικός δείχνει στα παιδιά τις ζωγραφιές τους με τη σειρά με την οποία τις τοποθέτησαν. Μετά ζητά από τα παιδιά να φτιάξουν μία ιστορία. Καθώς τα παιδιά αφηγούνται, ο εκπαιδευτικός καταγράφει τα λόγια τους και δημιουργεί ένα βιβλίο.

 

 

Βάλια Παπούλια

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *