Ο καιρός φωνάζει. Βγες έξω! Έχεις ένα τόσο ωραίο μπαλκόνι, έχεις μια τόσο τέλεια αυλή, μην κάθεσαι άλλο μέσα! Αν φυτέψεις και μερικά λουλούδια θα είναι θαύμα. Για καφέ, για φαγητό, για γλυκό, για ποτό, για διάβασμα, για άραγμα μόνος, μόνη ή με παρέα, μερικά άνθη θα σου φτιάξουν τη διάθεση. Ακόμη, θα στολίσουν το χώρο σου και θα σου χαρίσουν απλόχερα χρώματα και αρώματα. Ποια όμως είναι τα ιδανικά γι΄ αυτήν την εποχή;

Πετούνιες
Αν τις σπείρεις έναν Φλεβάρη, αντέχουν για καιρό. Ανθίζουν την Άνοιξη και αγαπούν τον ήλιο. Δε διψάνε πολύ και είναι πληθωρικές. Ροζ, λευκές, κόκκινες, μωβ, μπλε και κίτρινες είναι ανάμεσα στα πολλά χρώματα που μπορείς να επιλέξεις.

Σκυλάκια
Δεν κάνουν γαβ γαβ, αλλά τα άνθη τους μοιάζουν με σαγόνια σκύλου. Μπορείς να τα σπείρεις είτε στις αρχές του Φθινοπώρου είτε στις αρχές της Άνοιξης. Θέλουν ήλιο και νερό. Είναι πολύ παιχνιδιάρικα και ανθεκτικά. Βγαίνουν σε φουξ, κίτρινο, λευκό, κόκκινο και πορτοκαλί.

Γεράνια
Εξαιρετικά δημοφιλή με μεγάλα λουλούδια και ποικίλα χρώματα. Ανθίζουν από την Άνοιξη ως το Φθινόπωρο και δε φοβούνται τον καυτό ήλιο και την ξηρασία. Αντέχουν χωρίς νερό για μέρες. Οπότε μη φοβάσαι για την τύχη τους αν πας για διακοπές!

 

 

Βιολέτες
Όταν τις βλέπεις μπορείς να τραγουδάς «Μια δεκάρα η βιολέτα τσιγκολελέτα τσιγκολελέτα!». Ή μπορεί να ακούς στο ραδιόφωνο το «μενεξέδες και ζουμπούλια και θαλάσσινα πουλιά, αν τη δείτε την καλή μου χαιρετίσματα πολλά . . .». Οι βιολέτες ή οι μενεξέδες είναι το ίδιο φυτό και πολύ φανταχτερό. Μυρίζουν όμορφα και ταιριάζουν σε σαλάτες και γλυκά. Ακόμα το σκέφτεσαι;

Τριανταφυλλιές
Μια μέρα με συννεφιά- μέσα κι έξω- φύτεψε μια τριανταφυλλιά. Από τότε που θα την φυτέψεις, θα ‘χεις πάντα ήλιο στην καρδιά. Θέλει ό,τι θέλεις και συ. Νερό, αέρα και φως!

 

Αυτές ήταν οι δικές μου προτάσεις, κλασικές και εγγυημένες. Περιμένω τις δικές σου φωτογραφίες από το ανθισμένο μπαλκόνι ή την ολάνθιστη αυλή σου! Να είσαι πάντα καλά.
Φιλιά ως το επόμενο τεύχος!

[στο 29ο τεύχος του Together. ]

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *