Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής στο θέατρο act

Η Ελένη Γκόρα διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με θέμα τις Σελίδες Ημερολογίου στο θέατρο act την Τετάρτη 3 Μαΐου και ώρα 17:00- 20:00. Στο εργαστήρι αυτό θα συζητηθούν και θα διδαχθούν μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της γραφής πάνω στα κείμενα των εκπαιδευομένων. Το να κρατά κανείς ημερολόγιο είναι ή μπορεί να γίνει μία πολύ καλή συνήθεια. Εξάλλου, γι΄ αυτό είναι τα ημερολόγια για να φυλακίζουν στιγμές, εικόνες και ανθρώπους αγαπημένους.

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Τα παράτησα όλα και ήρθα στην Πάτρα.
Είμαι μια ερωτική μετανάστρια. Ο σύντροφός μου από εντομολόγος βρέθηκε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων. Έτσι μένουμε πια εδώ. Χθες εκεί που περπατούσαμε έξω από το Βυζαντινό, κάποιες κοπέλες από το “Άλμα Ζωής” μου μοίρασαν μία πρόσκληση ενός βιβλίου. Το βιβλίο είναι της δασκάλας μου της κυρίας Σ. Νικολαΐδου και έχει τίτλο “Καλά και σήμερα”. Είναι για το χρονικό του καρκίνου στο δικό της στήθος. Στις 25 Οκτωβρίου θα είναι παρουσίαση. Θα πάω, αν και προβλέπεται πολύ κλάμα, μιας και ο καρκίνος είναι οικογενειακή μας υπόθεση. Γιαγιά, παππούς, θείες, σκυλιά (όχι άλλο, φτάνει θέρισες κυρ Χάροντα) πάλεψαν με το θεριό, αλλά τους κατασπάραξε. Μέχρι το μεσημέρι σερνόμουν κι έλεγα: “Βρίσκομαι στην έκτη μέρα, σνιφ σνιφ, μόνη και έρημη σνιφ σνιφ, ούτε μια πρόσκληση για καφεδάκι σνιφ σνιφ. . .” Ε όχι λοιπόν, δεν το επιτρέπω άλλο στον εαυτό μου. Εμπρός! Προχωράω χαμογελώντας και φωνάζω:
ΤΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!
Ο εντομολόγος μου ξαφνιάζεται ευχάριστα από την αλλαγή.
Του σκάω ένα φιλί και πετάμε.

Ελένη Γκόρα, Σελίδες Ημερολογίου, κείμενο από το blog μου στη διαφημιστική εταιρεία Patras Events: http://www.patrasevents.gr/article/256738-teleia-ke-simera


Η Δημιουργική Γραφή είναι ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός κλάδος, μια ψυχαγωγική δραστηριότητα και ένα είδος ψυχοθεραπείας. Ασχολείται με την ανάπτυξη συγγραφικών τεχνικών και αναγνωστικών πρακτικών μέσα από βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδια ομάδας. Έχει σχέση με τη δημιουργία, ιδίως την εμπνευσμένη ή την πρωτότυπη.

 



Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: θέατρο act
Διεύθυνση: Πάτρα, Γεροκωστοπούλου 65
Τηλέφωνα Επικοινωνίας: 694 222 69 70 ( Ελένη Γκόρα )
Κόστος Συμμετοχής: Γενική Είσοδος 10 ευρώ και 5 ευρώ για φοιτητές και ανέργους
Ημερομηνία: 3 Μαΐου
Ώρα: 17:00-20:00
Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Master of Arts) στη Δημιουργική Γραφή.

 

* Ελένη Γκόρα, Κοζάνη, Γκοβεδάρων 10, 3ος όροφος. Αν δεν γεννιόμουν σ΄ αυτό το διαμέρισμα κι αν δεν μου απαγόρευαν οι γονείς μου να βλέπω τηλεόραση, ίσως να μην γινόμουν Φιλόλογος. Το πρωί έγραφα στους τοίχους του σπιτιού και διάβαζα οτιδήποτε έπεφτε στο χέρι μου. Ήμουν τακτική πελάτισσα με πίστωση του βιβλιοπωλείου της οικοδομής. Το απόγευμα καθαρίζονταν οι τοίχοι, πληρώνονταν τα χρέη, έτρωγα μερικές παντοφλιές και άντε πάλι τα ίδια. Τα χρόνια πέρασαν. Μεγάλωσα, μετακομίσαμε, σπούδασα. Πριν πάρω το πτυχίο ζήλεψα έναν γνωστό άγνωστο αγαπημένο που έγραφε. Είπα να δοκιμάσω και ‘γω. Φοίτησα και στο Μεταπτυχιακό Δημιουργικής Γραφής στην Φλώρινα. Από τότε παραδίδω σεμινάρια γραψίματος και σβησίματος. Έχω εκδόσει 4 ηλεκτρονικά βιβλία και διατηρώ προσωπική σελίδα στη διεύθυνση:https://elenigkora.gr/

 

 

Πρόσκληση στο Facebook: https://www.facebook.com/events/1891939254415018/

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *