Το Abelos Events & more συνδιοργανώνει με την Ελένη Γκόρα τη Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019 και ώρα 19:30-22:30 ένα Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής με θέμα: «Με κρασί και με τζιτζίκι». Σκοπός του εργαστηρίου είναι να μέσα από τη θεατρική γραφή να εκφράσουμε τις σκέψεις μας για το καλοκαίρι ή ακόμα και να μεταφέρουμε καλοκαιρινούς διαλόγους που έχουμε κάνει ή έχουμε ακούσει. Η δύναμη του θεάτρου θα μας συνεπάρει σε μονοπάτια, που ενδεχομένως δεν είχαμε βαδίσει- είτε μόνοι μας είτε μαζί με άλλους. Το καλοκαίρι είναι ιδανική εποχή για να αφήσουμε τον εαυτούς μας ελεύθερους. Και ποιος ξέρει, ίσως καταφέρουμε να λυθούμε και να εκφράσουμε αυτά που θέλουμε. . .

 

 

Καινούρια ταυτότητα

Ενώ περιμένω στο αστυνομικό τμήμα για να βγάλω καινούρια ταυτότητα, μία κυρία τρίτης ηλικίας κοντή, λεπτή, με αγορέ μαλλιά, μακριά σκουλαρίκια, στενό μαύρο φόρεμα, φλοράλ τσάντα και πλατφόρμες, γυρνάει το κεφάλι της και μου πιάνει τη συζήτηση.

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: Εσύ κουρίτσι μου τι περιμένειζ;

ΕΛΕΝΗ:Ταυτότητα, θέλω να βγάλω!

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: Α, και γκω! Απ’ το προυί περιμένω να βγκάλω μια καινούρκια ταυτότητα. Με είδαν στου airport και δεν με γκνώρισαν. Έλεγκαν• no, no!

ΕΛΕΝΗ: Γιατί;

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: Γκιάτι, η ταυτότητα που έκω είναι από το 1975! Την είκα βγκάλει τότε που τα πήγαινα πρώτη φορά στην Australia. Εσύ, γκιατί τέλεις να βγκάλεις ταυτότητα; Την έκασες;

ΕΛΕΝΗ: Όχι! Μου είπαν ότι έληξε εδώ και δύο χρόνια και δεν μπορώ να ταξιδέψω. Και η αλήθεια είναι πως καθόλου δεν μοιάζω με τη φωτογραφία.

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: Γκια να δω να σου πω εγκώ, αν μοιάζεις ή όκι.

ΕΛΕΝΗ:Να, αυτή είναι! (Και έβγαλα από το πορτοφόλι την ταυτότητα.)

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: Oh, my god! Είσι σαν αφρικανάκι!

ΕΛΕΝΗ: Ναι, όντως κάπως έτσι μοιάζω.

ΑΣΥΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: So, αν κατεβάσεις την εφαρμογή Face app, i’m absolutely sure that στα γκεράματά σου τα είσι σαν κι μένα. Μι σούφρεζ και μι ζάρεζ. Και θα κοντύνειζ, αλλά ένα να τυμάσαι• πάντα, μα πάντα να ταξιντεύειζ!

ΕΛΕΝΗ: Θα το προσπαθήσω!

ΑΥΣΤΡΑΛΗ ΥΠΗΚΟΟΣ: Promise;

ΕΛΕΝΗ: (Και της έκλεισα το μάτι.)

 

Γκόρα, Ελ. (2019). Καινούρια ταυτότητα. Διαθέσιμο και στον δικτυακό τόπο με κάποιες αλλαγές: https://elenigkora.gr/%ce%ba%ce%b1%ce%b9%ce%bd%ce%bf%cf%8d%cf%81%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b1%cf%85%cf%84%cf%8c%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/

 

Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Abelos events & more

Διεύθυνση: Πλατάνι, Πάτρα

Δηλώσεις Συμμετοχής: 693 439 0032

Ημερομηνία: Δευτέρα, 29 Ιουλίου 2019

Ώρα: 19:30-22:30

Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Μaster of Arts) στη Δημιουργική Γραφή, Υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής.

*Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης

*Τα κείμενα που θα προκύψουν, θα δημοσιευτούν στη σελίδα  https://elenigkora.gr/

*Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

 

*H Ελένη Γκόρα, σπούδασε Κλασική Φιλολογία στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Δημιουργικής Γραφής και Υποψήφια Διδάκτορας Δημιουργικής Γραφής στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Έχει εκδώσει 4 ηλεκτρονικά βιβλία και αρθρογραφεί στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο. Διατηρεί προσωπική σελίδα στη διεύθυνση  https://elenigkora.gr/

 

 

 

 

 

 

 

Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *