Την Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2020 και ώρα 11:00-13:00 πραγματοποιήθηκε στο Φροντιστήριο εν-τάξη το Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Αφήγησης για παιδιά 4 έως 8 ετών με θέμα: “Στην εποχή των παγετώνων”.

Στο εργαστήριο αυτό φωνάξαμε  “Καλημέρα!” μια φορά δυνατά, μια φορά ψιθυριστά και μια φορά συλλαβιστά. Καθίσαμε σε κύκλο, πιαστήκαμε χέρι χέρι κι είπαμε τα ονόματά μας ξανά και ξανά μέχρι να τα μάθουμε. Μετά μιλήσαμε για την εποχή των παγετώνων κι ύστερα ζωγραφίσαμε και χρωματίσαμε όσο πιο πολλές χιονονιφάδες μπορούσαμε. 

Και σαν να μην ήταν αυτό αρκετό, φτιάξαμε εύκολα και γρήγορα το δικό μας χιόνι. Κι όταν πια το χιόνι ήταν μπόλικο, δέσαμε τα μάτια μας με ένα μαντίλι και βουτήξαμε τα χέρια μας σε μια λεκάνη. 

Κι ω, τι έκπληξη μέσα στη λεκάνη και κάτω από το χιόνι ήταν τόσα πολλά και φανταστικά ζώα, που πλάσαμε γι΄ αυτά τις δικές μας ιστορίες!

Και ήταν τόση η χαρά μας, που πήραμε όλο το χιόνι και το ρίξαμε πάνω μας!

Ευχαριστώ για τη συμμετοχή την Παναγιώτα, τη Χριστίνα, τη Μαρίνα, την Αναστασία, την Ευαγγελία, την Αναστασία, τον Κωνσταντίνο, την Ιωάννα, τη Μυρσίνη, τον Νικόλα και τον Φοίβο!

Εκπαιδεύτρια: Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *