Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής

Το Parts Patras Arts διοργανώνει Βιωματικό Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής με θέμα: «Το μαύρο ντόμινο».  Σκοπός του εργαστηρίου αυτού είναι να μιλήσουμε για τη Ροζ Λογοτεχνία και στη συνέχεια να βρούμε τις διαφορές ανάμεσα στα λογοτεχνικά κείμενα και σε εκείνα που ονομάζουμε παραλογοτεχνικά.

Το κλίμα των Αποκριών είναι μια καλή ευκαιρία να γράψουμε ιστορίες που σε κάνουν να κοκκινίζεις, μα πιο πολύ να χαχανίζεις!

Ιστορίες φαντασίωσης, ιστορίες άλλων, ιστορίες δικές μας, ιστορίες ροζ πολύ ροζ  . . .

Το ροζ το χρώμα στη ζωή, στη σκέψη, στο χαρτί

Ιστορίες χωρίς ντροπή

Το εργαστήρι  απευθύνεται αυστηρά σε ενήλικες!

Το μαύρο ντόμινο

Η φίλη μας δεν πίστευε ποτέ πως μια απλή πρόσκληση στο facebook θα της άλλαζε την άποψή της για το Καρναβάλι.

Η πρόσκληση έγραφε: «Βάλε το ντόμινο και πάμε στο χορό. Για άλλη μια χρονιά τα μαύρα ντόμινο με την αναλλοίωτη στο χρόνο φρεσκάδα τους, καλούν τους ανυποψίαστους καβαλιέρους σε απρόσμενες εκπλήξεις, συναρπαστικές, απρόοπτες συναντήσεις γεμάτες μυστήριο, κέφι, περιπέτεια και καρναβαλική διάθεση. Tιμή εισόδου για τους άνδρες είναι 8 ευρώ μαζί με το ποτό. Για τις γυναίκες η είσοδος είναι δωρεάν και θα πρέπει να φορούν μαύρο ντόμινο, όπως επιτάσσει το έθιμο. Οι κυρίες, αν δεν έχουν, μπορούν να προμηθεύονται μαύρα ντόμινο στην είσοδο της αίθουσας!».

Η φίλη μας ήταν το τέλειο παράδειγμα μιας ήρεμης ζωής. Μοναξιά, βόλτες, ησυχία. Ήταν ευτυχισμένη με τη δουλειά της, -κι ας ήταν από δω κι από ΄κει κάθε χρόνο- τα βιβλία της, τις βελουτέ φόρμες, τις σειρές, τις σοκολάτες και τη γάτα της. Είχε συμβιβαστεί τόσο πολύ με αυτήν την κατάσταση που πίστευε πως οι έρωτες, οι πειρασμοί και οι περιπέτειες είναι για άλλους. Όχι, για ‘κείνη πάντως.

Έκλεισε το laptop και ξάπλωσε για να πάρει έναν υπνάκο. Ξύπνησε ιδρωμένη. Τα μάγουλά της ήταν κόκκινα, το σώμα της έκαιγε. Μπήκε να κάνει μπάνιο. Έβλεπε τους αφρούς να κυλάνε στο σιφόνι της μπανιέρας και άφηνε το νερό να τρέχει. Μήπως να πάω; σκεφτόταν. Οι λέξεις έκπληξη, μυστήριο, συνάντηση γυρνούσαν στο μυαλό της.

Σκουπίστηκε, ντύθηκε και στέγνωσε τα μαλλιά της. Άνοιξε το laptop και είδε φωτογραφίες με ντόμινο. Αν αγόραζε, σκέφτηκε, μία μάσκα με ένα φτερό στο πλάι και αν φορούσε και γάντια, τότε θα ήταν μια άλλη. Για ένα βράδυ θα ήταν μια άλλη. Στη σκέψη αυτή χαμογέλασε. Πήρε την τσάντα της και βγήκε έξω.

Γύρισε σπίτι μετά από δυο ώρες φορτωμένη με σακούλες. Μάσκα, γάντια, στολή ντόμινο, μακριές κάλτσες, ένα ζευγάρι γόβες σε τιμή ξεφτίλα και μία κάπα από τα μεταχειρισμένα. Τα φόρεσε και κοιτάχτηκε στον καθρέφτη. Τίποτα δεν φαινόταν από αυτήν. Ούτε μια τούφα των μαλλιών της. Δεν ξέρει πώς της ήρθε, αλλά σήμερα θα ‘κανε κάτι διαφορετικό. Έβγαλε τη γάτα που είχε μπει μέσα στην ντουλάπα, της χάιδεψε λίγο το κεφάλι και την άφησε να φύγει λέγοντας: «Σήμερα λέγε με απλά Κίττυ». Με σταθερά βήματα πλησίασε την πόρτα, την άνοιξε και την έκλεισε αποφασιστικά.

Μπήκε στην αίθουσα. Η μουσική ήταν καλή. Τα ντόμινο χόρευαν και οι κύριοι έπιναν το ποτό τους. Έψαξε για λίγο χώρο στο βάθος. Βρήκε κάπου πίσω πίσω και στάθηκε. Τώρα θα παρατηρούσε τον κόσμο. Ευτυχώς βρήκε κάπου να σταθεί χωρίς να την τσαλαπατάνε. Σιχαινόταν τον πολύ κόσμο και τη βαβούρα. Γουλιά γουλιά κατέβαζε το ποτό που παρήγγειλε και ήταν έτοιμη να πάρει κι άλλο, όταν ένα χέρι χάιδεψε την πλάτη της. Δε γύρισε, έκανε πως δεν κατάλαβε. Το χέρι συνέχισε να τη χαϊδεύει και ‘κείνη να το απολαμβάνει.

Σε λίγο της ψιθύρισε στο αυτί: «Δε με νοιάζει να γυρίσεις, μόνο άφησέ με να σε αγγίξω από πάνω ως κάτω». «Αν αυτό σε ευχαριστεί, τότε απόλαυσέ το», απάντησε εκείνη. Ένιωθε το χέρι να ξεκινάει από το σβέρκο της και να φτάνει ως τη γάμπα της. Στ΄ αλήθεια δεν την ενοχλούσε και δεν την ενδιέφερε να δει σε ποιον ανήκε αυτό το χέρι.

Σε λίγο γλίστρησε στο χέρι της ένα χαρτάκι με ένα κινητό γραμμένο πάνω. Και το χέρι έφυγε. Θα έβλεπε τι θα έκανε με αυτό το νούμερο. Ίσως και τίποτα. Σήμερα θα συνέχιζε τη βραδιά της, ξεκινώντας με ακόμη ένα ποτό.

Ελένη Γκόρα (2018), «Το μαύρο ντόμινο» για το 27ο τεύχος του περιοδικού Together.

Πληροφορίες

Τόπος διεξαγωγής εργαστηρίου: Parts Patras Arts

Διεύθυνση: Σατωβριάνδου 31

Δηλώσεις Συμμετοχής: 2610005252 (Parts Patras Arts)

Ημερομηνία: Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2018

 Ώρα: 17:30-20:30

Κόστος Συμμετοχής: Γενική είσοδος 20 ευρώ και 15 ευρώ για ανέργους, φοιτητές και για όσους έχουν παρακολουθήσει προηγούμενα εργαστήρια-σεμινάρια στο Parts-Patras Αrts.

Πληροφορίες-Εγγραφές: Δευτέρα- Παρασκευή 13:00-21:00,Σάββατο 11:00-14:00
Εκπαιδεύτρια-Εμψυχώτρια: Ελένη Γκόρα, Φιλόλογος-Συγγραφέας ΜΑ (Μaster of Arts) στη Δημιουργική Γραφή.

*Θα δοθούν σημειώσεις και βεβαιώσεις παρακολούθησης.

*Τα κείμενα που θα προκύψουν, θα δημοσιευτούν με την άδεια φυσικά του συγγραφέα στη σελίδα elenigkora.gr.

*Απαραίτητη η κράτηση θέσης.

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *