Την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου και ώρα 16:00-17:30 στα πλαίσια του 4ου Διεθνούς Συνεδρίου Δημιουργικής Γραφής, θα πραγματοποιηθεί ένα Βιωματικό Εργαστήριο Δημιουργικής Γραφής (Β.Ε.Δ.Γρ.).

Στο Β.Ε.Δ.Γρ. με τίτλο «Μια ντουζίνα γκαντεμιές» αναμένεται να διδαχθούν σε όσους επιθυμούν να το παρακολουθήσουν  τα μυστικά της τέχνης και της τεχνικής της Δημιουργικής Γραφής.

Πιο συγκεκριμένα, θέμα του εργαστηρίου είναι να δοθούν απαντήσεις σε ερωτήματα όπως: γιατί πρέπει κανείς να αξιοποιεί τις προσωπικές του εμπειρίες, καταστάσεις και γεγονότα, ποια είναι η διαδικασία για να γράψει μία ιστορία και πώς μπορεί να πει μία καλή ιστορία.

Σκοπός του εργαστηρίου είναι να δημιουργηθούν τεχνητές καταστάσεις, έτσι ώστε οι παρακολουθούντες να τις βιώσουν σαν να είναι αληθινές. Στόχος του είναι να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να συνδέσουν τις αρνητικές τους εμπειρίες με τη συγγραφή και να δουν πώς η διαδικασία της συγγραφής μετατρέπει μία αρνητικά φορτισμένη εμπειρία σε ένα απολαυστικό παραγόμενο κείμενο.

Το εργαστήριο αυτό φιλοδοξεί να προωθήσει τη δημιουργική και καλλιτεχνική έκφραση σε ένα τόσο σπουδαίο συγγραφικό ζήτημα, όπως είναι η δημιουργία μιας καλής ιστορίας. Τέλος, επιθυμεί να ανιχνεύσει τους λόγους παρακολούθησης και να καταγράψει τις εντυπώσεις των συμμετεχόντων.

Επιστημονική επίβλεψη εργαστηρίου: Αλέξανδρος Ακριτόπουλος, Καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας με έμφαση στην Παιδική Λογοτεχνία.

Εκπαιδεύτρια: Ελένη Γκόρα

 

 

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *