Τι σου είναι οι συμπτώσεις…

Την ώρα που μία πνευματική οργάνωση κάνει την παρέλασή της, χτυπάει το κινητό μου. Εδώ πρέπει να σημειώσω ότι η οργάνωσή αυτή βασίζεται στις αρχές της αλήθειας, της καλοσύνης και -δώστε βάση-της ανεκτικότητας.

Χτυπάει λοιπόν, το κινητό μου και μία μάνα με ρωτάει αν μπορώ να βοηθήσω το παιδί της. Ναι, αν μου πείτε τάξη και μάθημα. Γιατί το έχω ακούσει κι αυτό να με παίρνουν τηλέφωνο για Μαθηματικά. Το έλεος, Φιλόλογος είμαι, φιλολογικά κάνω! Μαθηματικά δεν ξέρω. Δεν είναι το αντικείμενό μου, δεν είναι οι σπουδές μου. Φιλόλογος είμαι!

Και τεσπα, μου λέει, ότι δεν ενδιαφέρεται για κάποιο συγκεκριμένο μάθημα. Ενδιαφέρεται να βγει το παιδί της πρώτο σε έναν διαγωνισμό έκθεσης. Αυτό, της απαντώ, δεν μπορώ να σας το υποσχεθώ. Μπορώ όμως να δουλέψω με το παιδί και να αναπτύξουμε τη φαντασία του μέσα από παιχνίδια, βιωματικές ασκήσεις, δραστηριότητες και απαραιτήτως διάβασμα λογοτεχνικών βιβλίων. Όχι, μου λέει, πάλι δεν καταλάβατε καλά! Τι εννοείτε, ρωτάω τη μάνα του παιδιού. Να, θα ήθελα να σας δώσουμε μερικά παλιά θέματα να τα απαντήσετε, και το παιδί μου να τα μάθει απ΄ έξω και να πάει να τα γράψει. Αν κερδίσει, τότε εσείς θα χαρείτε και θα ανταμειφθείτε! Αυτό της εξηγώ αντίκεται στις πεποιθήσεις μου. Καλύτερα θα ήταν να ψάξετε για κάποιον άλλον. Μα γιατί, συνεχίζει, δείτε το ως διαγωνισμό μεταξύ των Καθηγητών. Είναι σαν να βγαίνει πρώτος ο καλύτερος Καθηγητής. Είμαι η καλύτερη και το θεωρώ αντιδεολογικό, της τονίζω. Είναι η ειδικότητά σας, κάνει η μάνα του παιδιού την τελευταία προσπάθεια να με πείσει…Ακριβώς επειδή είναι η ειδικότητά μου αναλαμβάνω μόνο δημιουργικές οικογένειες.

Κλείνοντας το τηλέφωνο η παρέλαση είχε σταματήσει. Ο εκπρόσωπος τώρα της οργάνωσης έψαχνε για κανούριους οπαδούς εκθειάζοντας τις αρχές της. Τότε σκέφτηκα πως όταν μεγαλώσω θα μου ταίριαζε πολύ να γίνω μια μεγάλη γκορού.Να έρχονται οι άνθρωποι, να μου λένε τα κουφά τους και γω να ‘μαι αμμμμ!

 

Ελένη Γκόρα

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *